Ниту исплатен оброк,ниту исплатени студентски стипендии,ниту информации што се случува,зошто се доцни со исплатата покрај покачени стипендии на тие неколку што им исплатија им беа исплатени суми по старо,како ќе биде регулирано ништо нема.Јас еве од моја страна пратив маил,ѕвонев до МОН но не добив никаде одговор.Многу ми е жал што дојдовме до ова ниво да молиме да ни се исплатат стипендии што е навистина мизерно и понижувачки.Се надевам на подобри денови.
Nema nikakov odgovor od mon. Moze nemat pari svakjam megjutoa neka izvestat da ne cekame vo neizvesnost stalno, eve pola mesec pomine obrok nema. Za stipendiite neznam kako ke e bidejki prodolzenite se so minimum i toa prva grupa nemalo. Sigurno i za niv sto aplicirat prv pat nema da ima rezultati na 31vi januari kako sto bese istaknato i se vo cekanje ...
Пиши им на УСС на фејсбук страницата нека видат колку студенти чекаат да им се исплатат стипендиите а тие само служат како блогерски профил на социјалните мрежи.
Да, мене ми пишуваше проверено и пред неколку дена повторно во успешно поднесена апликација. Има ли некоја новост кога ќе ни го доисплатат делот од стипендијата тие лани што зедовме пониски?
Според напишаното од студентарија сигурно сега ќе не исплатат на нас по стариве суми па после кој знае кога разлика ќе се исплати хахахах.