Ни денес не исплатија.Значи да чекаме од вторник натака..Оваа година е таква,ќе ја протераме некако.Тие што ќе отпочнат да студираат во оваа мизерија од држава ги жалам.
Zal e da si student vo RSM. Zal ke mi e za mladite nie nekako si pominavme... Znaci ke dojde red sredna klasa i socijalna kategorija da ne mozat da studirat bidejki ne ke nemozat nisto da planirat so ovaj neredovnost, a smetki kirii participacija treba na vreme
Mene mi stasaa 3300+2750, taka da 6050, ama ne znam dali tie 2750 se obrok, ili pak “dodatokot” od stipendijata? Nekoj ako znae neka kaze.
Мислам дека се стипендијата пошто оброк немаат пуштено уште. Април има само 17 работни така да оброкот по 140 би бил 2400.
За студенти кои се веќе дипломирани (конкретно февруари годинава), ме интересира дали ќе се оствари надоместокот за претходната академска година? Поточно, за академската 2022/ 2023 немам поднесено апликација за стипендија, а во текот на минатата, ми беше исплатена пониската, т.е ја задржав сумата од 3300 денари што ја земав дотогаш.
Ajde moze za maj nema da zakasnat i da pustat na 25ti kako mesecov. Se znae stipendija treba maks prvata nedela od mesecot da ima. Ako ima nova informacija za izminatite 6meseci informirajte ve molam, plus retroaktivno za minatata godina
Za da prasuvas ti zatoa baram pak Malku da sme kulturni nema da e loso ova ne lici na studenti. Inace ne mi se dovoldi da odma so toa se plakjat trosocite za smetki kirija ako te interesira tolku