Да прашам некој што води евиденција уште една рата за јуни -стипендија и една рата за оброк треба да се исплатат?
Дали некој има добиено резултат по испратен приговор за недобивање на стипендија? Дали да очекувам писмо во сандаче или резултати на страната на МОН?
Катастрофа! Ова не смее да остане вака нерешено поради тоа што комисијата за заштита на дискриминација утврди нерегуларности и за нас, значи од самиот почеток, а не само за тековни студенти.
Земам социјална стипендија но овој месец се вработив и ќе ми пуштат плата преку УЈП, и сега прашањето ми е дали ќе ми ја укинаат стипендијата само од сега од јуни да не земам или ќе ми направаат проблем и за минатите месеци, и ако тогаш не бев вработена и немав плата?
Здраво, газдите сакаат летово да ме осигураат барем минимално на четврт работно време бидејќи морале. Дали би имало проблем бидејќи земам стипендија за успех? По мое мислам дека овие месеци не би требало да има проблем додека не земаме стипендија, така?
Нема проблем, јас бев со полно работно време пријавена минатото лето. Само извадив некој дел од парите почеток на октомври во случај да не ми правеа проблем за стипендија дека имам на картичка повеќе од минималната 20.175 ден.
@milena.k 90% положени испити мислам дека беа за втората група стипендии кои се над 8.5 или 9.0 просек за одредени факултети.
Со 80% положени испити можеш мислам. Не знам точно колку просек требаше за тие стипендии, знам дека имаше измени некои минатата година. Ќе видиш најточни информации кога ќе биде излезен во есен конкурсот за стипендии.
Овие пак немат намера да исплатат како за последна рата изгледа треба да се започне со пишување маилови и пораки
Zdravo sakav da ve prasam za mislenje Jas zemam stipendija socijalna grupa No 25 maj imav pogolem priliv na sredstva. Sega me interesira dali ke dobijam stipendija za juni? Obrok znam sigurno ne