Oni imat druga skala za smetanje za 80 %, ama mislam maks do 2nepolozeni moze nekad i 3, a ti sega septemvri sekako i deka ke polozes.
Имам останати 6 испити до крај, ја завршив 4та година, но сега нормално ќе запишувам нов семестар. Дали сеуште можам да земам стипендија, или завршува заклучно со 4та година, без разлика на тоа што запишувам пак семестри?
Nemas pravo vekje, ne rizikuvaj so mon nema igracka moze da zavrsis vo sud kako moja drugarka gi vrate parite plus trosoci kamati... Kaj treba za ova da prasame da go potsetuvame ministerot deka oktomvri eve kaj e avgust vekje pola pomina, septemvri ako ne gi sredat dokumentite za retroaktivnoto oktomvri nema sansi togas prodolzuvanje e
А што ако имам 4 неположени, но просекот ми е 9,04? Или барем да положам 1-2 ама да задржам до 9 Тешко лето ме чека јаооо
Kaj treba za ova da prasame da go potsetuvame ministerot deka oktomvri eve kaj e avgust vekje pola pomina, septemvri ako ne gi sredat dokumentite za retroaktivnoto oktomvri nema sansi togas prodolzuvanje e[/QUOTE] Веројатно преку маилови или да идеме до мон очигледно не заборавија или така им чини да се прават не знаат
Ретроактивната исплата некако стана заборавена тема.Последна вест што беше поврзана со нашата разлика беше негде мај месец.Навистина треба да се побуниме да праќаме меилови до мон,до усс.Оваа година УСС не ни постоеше,се надевам на тие што се запишаа и што се актуелни студенти ќе ги очекуваат поубави времиња.
Dali kje imam problem za prodolzuvanje ako sum osigurana i zimam minimalna plata i dali voopsto mozam da bidam vo redoven raboten odnos cela godina a pak da zimam stipendija im pisav na studentarija no se uste nemam odgovor
Прашање за тие што имаат земено стипендија од првата група (за социјално загрозени семејства) дали доколку сум од еднородителско семејство автоматски спаѓам во таа категорија или па доколку примањата на мојот родител се 36000 нето тогаш се делат на членовите во семејството (јас и родител) и бидејќи јас сум невработена значи дека примањата по член се 18000? И дали има годишна граница како порано што беше до 22 години?
Mislam da vo prva grupa ke pripadnes, ako imas polozeno 80procenti ke dobies stipendija sekako. Sto do 22? Stipendija? Semejna penzija? Ili
За положено се ми е положено само дали ќе се гледа и материјална состојба или само дека имам самохран родител. Инаку со над 22 години дали може зошто порано знам дека не можеше. Јас имам 25 и дали воопшто има годишна граница или тоа тргнаа зошто немаше лани во огласот.
Дали можам да зимам стипендија на правен ако имам просек а немам положено само еден предмет (прва год)??
Ако некој ме има читано лани, имав проблем со стипендијата кој го решив со народен правобранител. Меѓутоа годинава не верувам дека "ќе ме погледаат низ прсти". Прочитав некои членки лани ошле лично до мон, дали ќе успеам така да си го решам проблемот или да не се мачам џабе?