Здраво, да прашам дали имам шанса да ја продолжам стипендијата за која треба 80% положени испити ако имам положено 22/ 26 предмети? Знам дека 80 % од 10 предмети се 2 неположени, меѓутоа дали остануваат 2 иако бројот на вкупни предмети е над 10. Некој ако има скорешно искуство да ми каже
За трета група. Минатата година аплицирав на неа па дали оваа година би имала шанса да ја продолжам во овој случај. Инаку сум на УГД медицина
Некој што зема стипендија од Леорон и дипломирал или завршил со редовното присуство на факултет, а има преостанато само испити ако може да ми пише
Dali treba da pocneme so maili za da kazat nesto za retroaktivnata isplata, sto zimavme 3300 da doplatat razlikata. Vetija za oktomvri eve uste 2 nedeli e oktomvri vistina se krajno neodgovorni
Здраво здраво, може ли некој да ми помогне околу тоа што се подразбира под поимот “да не е повторувана година во текот на студирањето'? Дали под тоа спаѓа да се презапишани сите предмети од семестарот/годината и дали пример еден нов предмет, кој се запишува по првпат, автоматски ја исклучува опцијата дека е повторувана годината/семесаторот? Фала многу однапред! )
Дали ако се вработиш на пола работно време, а земаш стипендија од 3та категорија ќе ти ја укинат или останува?
Лани ве читав некои од овде исто како мене имавте проблем со продолжување на договорот за стипендија и сте биле лично до мон. Како поминавте? Дали го решивте проблемот? Лани преку правобранител дејствував но годинава не ќе можам така...се мислам дали лично до мон да одам или џабе ќе е?
Дали има некој/а земено стипендија со просек 8,93 или 8,96 во трета спрема четврта година, за втора група за просек над 9,00? Со веќе положени 28 од 30 предмети?
Лани не примаа вака, познавам неколку студенти одбиени со тој просек. Претходно се збореше дека примале, може зависи од година до година колку аплицираат. Пробај си ја среќата
Здраво, ме интересира дали можам да земам стипендија како бруцош? Родителите како и брат ми се водат како невработени. Единствени месечни примања преку банка ни се 10.000 денари. Исто така студирам во друг град од местото на живеење.
Атанас Близнаков фондација доделуваат 40 стипендии за студенти запишани на прва година, прв циклус на УКИМ. Аплицирањето е до 15ти октомври. А од МОН стипендии, се доделуваат од втора година нагоре