За тие што продолжувате стипендија едно прашање, кај полето каде што треба да се приложи слика од индекс, страната од последен заверен семестар, се мисли на летен така? По што сега овој зимскиов не ни е заверен, само запишан...
Здраво, дали студент на втор циклус студии може да зима стипендија од УКИМ а да биде вонреден студент?
Дали некој добил одговор за ретроактивната исплата која најверојатно нема ни да биде реализирана?Се надевам дека барем некој еднаш ќе не примети,останува да чекаме. https://mon.gov.mk/content/?id=6094 Ова е официјално од нив не е од нас
Мислам дека ќе можеш да продолжиш, но најдобро види колку вкупно предмети си имала до сега. Ти држам палци да те прифатат.
Здраво, Студент сум 3 година. На конкурсот за стипендија бев одбиен без образложение иако ги исполнував сите услови (просек над 8,5 и сл.). Ја обжалив одлуката но досега немам добиено никаков одговор ниту од МОН ниту од Второстепената комисија за приговори. Има ли некој слично искуство
Здраво. За продолжување на стипендија дали во индекс треба да се напишани оценките или само да се слика последниот запишан семестар?
Nema odgovor seuste a eve 11ti sme, pola mesec pomina i 23ti nerabotno. Neznam od mon sto mislat, ama bez da im se spomne nema da im tekne uss i studentarija gi molam da bidat vo kontak so mon
Здраво. Сега сум трета година и ми останаа од 2ра година 3 неположени испити и 1 презапишав. За продолжување на стипендија бараат 80% да имаме положени испити од претходните години. Дали мислите ќе може да се продолжи доколку имам положено 13 од вкупно 18 предмети?