Дечки, кога ќе се знае дали сме прифатени за продолжување на стипендија? Прв пат продолжувам па затоа прашувам
Дали поседување на автомобил влијае при аплицирање за стипендија во групата за постигнат висок успех? Дали и во таа група попверуваат приходи, имоти..?
Дали документите што ги прикачуваме онлајн треба да се рачно пополнети па скенирани или пак на компјутер се да си пополнам?
Какви црни ретроактивни исплати и Октомври помина овие само нови услови смислуваат као демек сега дополнителни договори треба да чекаме и потпишуваме .. на лудилово му нема крај
Здраво дали некој аплицирал до сега во социјална категорија или ако некој знае дали може да ми каже кои документи се потребни?
УППИ образецот треба да се испечати, пополни и да се однесе на заверка во студентски прашања? А останатите потврда за запишан семестар и уверението да се земат од студентски прашања?
За потврда за редовен студент и уверение треба да уплатиш прво (има на страната на факултет колку треба) и со уплатниците одиш во студентски прашања и ќе ти дадат, а за уппи образецот прашај во студентски прашања дали тие ќе ти го заверата или кај продеканот треба да одиш.
Здраво.Дали некој знае кои точно документи беа потребни за стипендија да ми ги пиши ,пошо сајтот на мон не функционира?
Ќе можи некој да ми ги кажи сите потребни документи за социјалната група? Сајтот на мон како по дифолт не функционира.
За аплицирање во прва група за приватна фирма освен за последните три месеци плата и декларација дали треба уште некои документи?
Дали имам шанси да земам стипендија од трета група со просек 8,3? Или да аплицирам за стипендија од прва група? Дали некој знае колку просек имаше последниот примен минатата година?
Lani posledniot bese so 8.3 ama od ovaa godina napravija vo treta kategorija da apliciraat do 8.5 taka sto sig ke vlezes
Дали треба да скенира само првата страна од индексо или до крајот, бидејќи ги немам сите оцени во него... Пишува фотокопија, треба да се фотокопира па скенира или?
Скенирај го дирекно. Изгледа треба цел индекс, бидејќи не пишува поинаку. Колку што знам мора да ги имаш сите оценки во индекс. Побарај ги професорите деновиве и собери ги оценките што ти фалат. Барем јас вака сфатив. Ако има друг некоја информација, нека каже.