Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. Vodolijata

Vodolijata Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683
    Девојки јас сега ѕвонев во МОН, ми кажаа дека може да почнеме со носење на документите за продолжување на правото на стипендија. Потребни документи кои треба да се достаават се : потврда за запишан нареден семестар ( ваљда е тоа потврда за редовен студент бидејќи во неа пишува кој семестар и година студираш) уверение за положени испити и индекс на увид.

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.983
    Допаѓања:
    123.617
    ^ а,до кога треба да се однесат?Сестра ми користи,ама во Америка е ,да не пропушти ?

3. Vodolijata

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683

Најдоцна до 30ти ноември. ;)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Девојки, јас лани последната, 3-та година ја продолжував стипендијата, а сега планирам да се запишам на постдипломски, сеуште имам просек над 9, ама дали можам да ја продолжам? Или пак треба да чекам посебен конкурс за постдипломски студии?

5. Shayek

Shayek Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    А на кој број се јави, сакам и јас да прашам нешто?

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    А уверението со положени испити да биде само од последната студиска година или од сите вкупно? И може да ги носиме документите кога сакаме, на незакажано?

7. Vodolijata

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683
    Прво се јавив на +389 2 3140 102, потоа ми дадоа еден друг број +389 2 3140 114 мислам беше, не ме држи точно за збор, ама ако сакаш заѕвони првин на овој првиов кажи дека те интересира нешто во врска со студентските стипендии и пак ке ти го кажат бројот на кој треба да се јавиш.

Уверението треба да биде само од последната студиска година, а мислам и дека нема потреба да се закажува, а и од минатата година кога ги носеле документите за продолжување на правото на стипендија не закажувале, така да мислам дека нема потреба, но сепак ако некој добие подетална информација нека сподели, да не ѕвонам јас пак, па ќе им станам многу досадна на тие од МОН :D

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    Aко некој/а оди овие денови во МОН, нека биде љубезна да соопшти како поминал/а :)

9. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Девојки ова продолжувањето важи и за тие од лани што земаа стипендија по нова програма (нели имаше тип А;Б;В). Пошто ја земав лани таква, во 2ра и 3та земав кредит...Соу мај квешчн ис: Истите документи треба да ги однесам за продолжување како тие што земале стипендија од старата програма? :?: :geek:

10. unfaithful25

unfaithful25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Девојки, ме интересира дали некоја може да ми ги каже условите за трите типови на стипендии посебно? Дали конкурсот е излезен и дали некоја има информација кога треба да се поднесуваат документи и кои документи се потребни? :) :) :)

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Еве го минатогодишниот конкурс. Прочитај.

12. Vodolijata

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683
    Јас денес го извадив уверението за положени испити и во него ги имам оценките и од прва и од втора година, а просекот се рачуна од двете студиски години. Не знам сега, некако не ми сечи паметот, ај ако има некој што минатата година го продолжувал правото на стипендија нека не просветли малку, така треба или....?

13. Shayek

Shayek Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Така треба, од сите години се рачуна просекот..

14. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Има ли некој отидено досега во МОН за да ја продолжи стипендијата? И како поминавте?

15. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    Кога излегува конкурсот за стипендии?? лани не земав сега имам просек па сакам да конкурирам!

16. Vodolijata

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683
    Јас ги однесов документите и немаше никакви проблеми. Значи не мора да закажуваш, одиш ги даваш документите, ти даваат бројче, кој по ред си ги дал и готово.

17. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19
    Дали треба да се однесе и заверен образец “УППИ” и ако може некој нека појасни дали сите предмети треба да се напишат во уверението и дали предметот Физичко образование ви го пишуваат како положен предмет? На филолошки не го пишуваат бидејќи немало оцена, а баш се добредојдени тие 2-3 кредити што ги носи... :?:

18. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Водолија, на уверението каде што ги пишуваше предметите, ги напиша само од оваа година или и од претходната :?:

19. Vodolijata

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683

Е сакав и јас да прашам за тој УППИ образец, јас кога ги подадов документите таа што беше таму рече дали имам и образец, кажав дека немам, после и побара на онаа другата дали има испринтано образец од УГД ( на тој факултет студирам ) е сега во договорот не пишуваше никаде дека треба образец, дали се збуни таа бидејки тој документ ни требаше кога прв пат аплициравме за стипендија, а после ми рече дека е се во ред со документите. Прашував некои што лани го продолжувале правото на стипедија не им требал овој образец, па сега не знам . Ако дојде некој до информација за ова нека напише.

20. bim00

bim00 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    93
    Ме интересира како можам да избришам 2 оценки (бидејќи ми го намалуваат просекот)...Конкретно, дали тоа треба да им се каже на луѓето што работат на студентски прашања или на тие во Министерството? Ако има некој друг со сличен проблем или знае нешто повеќе за ова нека сподели мислење.. :)