Што стана со стипендииве? Исплатата пишува дека треба да е до крајот на 2023, а еве го 12 декември мене ми стои само “проверено”. Што значи тоа, дека не е прифатено? Да не треба некои плус работи да се приложат?
Ovde kaj sto pisi prvata spogodbena strana isplatuval mesecna stipendija na vtorata spogodbena strana do potpisuvanje na aneksot na dogovor na iznos? To znaci da napisime kolku zemvavme ?
Не треба буквално ништо. Студентски живот поминат во чекање. Ќе си чекаме. Може да пуштат 29ти 30ти декември... Пс. Треба да пишува Прифатено
Cel zivot cekame, i sega spogodbite na 3dela ke gi isplatele aman bre sramota e ova air ne vidovme od nisto, bruki ste mon. Tolku.
Треба да пишува прифатено за ако си одобрен? А ако пишува проверено да не значи дека не сум прифатена?
Исто и мене ме стави тоа во мисла. Аман веќе… тоа за анекси е само за оние што добивале помала стипендија така? Ние што продолжуваме не треба да приложуваме ништо освен онлајн апликацијата што беше?
Само кај мене ли сеуште на апликацијата пишува успешно поднесена апликација? На сите колеги што сум ги прашал им пишува проверено.А кај и да е еве го 29ти. Има ли некој друг да не му е сеуште прегледана апликацијата?
По некоја логика, ако сме одбиени ќе ни пишуе одбиено. Сеа за сеа е проверено...и мислам ко шо ги знаеме неколку години, рано им е уште за одлуки... ситно пред Нова година изгледа ќе биде. А и многу веројатно е дека министерство за финансии ги кочи работиве, ама ќе видиме.