Здраво, дали некој има добиено стипендија од фондацијата Атанас Близнаков и знае каков договор е во прашање што треба да се потпише со УКИМ?
zdravo, imam prosek 9,2 i bidejki prethodnata godina aplicirav vo treta grupa i ovaa godina aplicirav isto bidejki mislev stanuva zbor za prodolzuvanje ,dali ke me odbijat?
Не би знаеле ние и не зависи од нас. Тоа од МОН ќе одлучат, но според мене би требало да те прифатат.
Ова е за ретроактивното исплаќање. Т.е. за оние што земаа по 50 евра порано за стипендија и ја фатија измената од 100 евра по студент. Пс. Не важи за тие што ја продолжуваат или прв пат аплицираат!!! Кај мене сеуште стои проверено!
Мене не ми стигна ниту ретроактивна, ниту продолжена, а не ни знам некој на кого му е стигната. Претпоставувам кога ќе почнат со исплата, ќе објават на Студентарија.
Не знам што ти е стигнато ама никоја стипендија не е 7000, стипендијата е 6050, а и ретроактивна исплата да е пак не може да добиеш рамно 7000. Ако стигне нешто веднаш ќе се разбере низ студентите, вакви информации многу брзо се шират.
Zdravo dali moze da dadat stipendija, dokolku zivees samo so eden roditel, slusnav moralo da imas polozheno od 10 predmeti barem 9 taka nesto jas imam nesto pomalkuu...Dostaiv svee dokumenti, pisuva seuste deka e validna aplikacijata?
Шо напраја бе овие!? Кога ќе пуштат пари за тие што продолжуваме? Па нема ни одговор два месеци. Будали се тие веќе, 26ти дојде, ни ал ни абер!