добро како можзе за превоз да пуштаат пари а за ретроактивнаа и редовна стипендија абер да немаат... ова нема смисла. 2 месец дојде а јас не знам кога планираат уште тие 3 рати на ретроактивна да пуштат не можат 1 да пуштат веке 2 месеци камоли 3
добро како можзе за превоз да пуштаат пари а за ретроактивнаа и редовна стипендија абер да немаат... ова нема смисла. 2 месец дојде а јас не знам кога планираат уште тие 3 рати на ретроактивна да пуштат не можат 1 да пуштат веке 2 месеци камоли 3
Па така им одговара на толку пари за исплаќање пуштија 1200 колку да покријат тензија ајде сега сите по еден маил па да видиме дали вака ќе си играат мајтап со нас
Аплицирав за продолжување на стипендија и само ми стои дека е проверено. Имаше некаква листа за тоа кои се прифатени? Да не ја пропуштив да ја прочитам и ми измина датумот за носење на документите во МОН или се уште нема никакви новости за тие што продолжуваат стипендија?
Дали за продолжување на стипендија требаше да носиме документи во МОН или само чекаме да ни исплатат? Колку што читам сеуште чекаме, а имаше објава од МОН дека првата исплата ќе биде на крајот на декември, а веќе е крај на јануари.
Не се носат документи за продолжување, исплата уште нема. Чекаме исплата и евентуално промена во статусот на е услуги во прифатено/одбиено. Од УСС објавија дека исплатите треба да почнат во Февруари, ама колку може да им се верува не знам..
Имаме право, меѓутоа помина возот, во октомври беше конкурсот. Моментално чекаме резултати. Апсолвентски семестар беше 7от и сега 8от се додека не дипломираме.
со оглед на тоа што јануари поминува за неколку дена не верувам дека ке ги видиме парите таму до средина на феб
Здраво! Дали некој знае зошто за 4та група ступендии само 1 студент има на список? Јас поднесов за 4та група и се уште стои 'Успешно поднесена апликација'.
Единствен најсигурен доказ дека ќе исплатат нешто е дека доаѓаат избори... нели не им оди во прилог пред избори да должат рати. Ама сепак, кај е 24ти април...
Пишано од УСС: Драги студенти, Во однос на продолжувањата на стипендиите, средствата треба да ви се на сметка до среда (земете со резерва, поради можност некој да оставил грешна трансакциска, бидејќи тоа прави проблем). Во однос на листа кој е прифатен да продолжи стипендија, а кој не продолжува поради неисполнување на условите, според интерен правилник бидејќи не се работи за резултати, МОН не може јавно да ја објави таа листа. Најголемиот дел од вас знаат дали исполнуваат или не исполнуваат услов бидејќи се работи за просек и процент на положеност на испити. Оние кои прецизно не знаете, проверете го договорот кој сте го потпишале. По исплатите, доколку има студенти кои сметаат дека ги исполнуваат условите, а не се исплатени, слободно појдете до МОН да се информирате зошто, а потоа и да поднесете приговор.