Дечки, дали има уште некој што исполнува услови, а не добил стипендија? Дали да очекуваме утре или наредниве денови или приговор треба?
Ако прашуваш за продолжените стипендии тогаш да. Мене не ми пратија, а ги исполнувам сите услови. Не знам дали тоа значи дека сме одбиени или ќе пратат дополнително.
Наводно приговор не требало да се праќа се дур не ти стоело на апликација одбиено и плус формално писмо да ти стигне на адресата. Девојка ми ја продолжува стипендијата, нејзе и пиши проверено на апликацијата и денес и стигна. Јас прв пат аплицирав за стипендија, на апликацијата ми стои само проверено а во исто време ме има на список за прифатени кандидати, но на сите шо аплициравме прв пат не ни стигна денес (бар така чув јас). Би рекол да почекате да стаса и на нас шо земаме прв пат и ако и тогаш не добиеш веднаш пиши приговор, онлајн апликациите очигледно не ги чепкаат а уште помалку очекувам да пратат писмо.
Zdravo dali e vozmozno sega da se potpise spogodbata za retroaktivna isplata na stipendii? Jas potpisav aneks, diplomirav vo juli 2023. Ovoj dokument - spogodba sega go zabelezav.
Дали ако се вработам сега морам до МОН да отидам да им кажам или како? Договорот не ми е при рака не можам да видам шо пишува. И дали ќе ми пратат уште една рата за месецов иако ќе бидам вработена за некој ден?
Дали има уште некој кој исполнува услови за продолжување на стипендија, а му нема стигнато, и статусот на е услуги не му е сменет, за да знае дали е одбиен и да поднесе приговор.
Рутински status check (за новите стипендисти): ви има ли стигнато/знаете ли некој на кој му има стигнато стипендија?
мене сеуште ми нема, не верувам дека би било утре, претпоставувам ќе стигнат во понеделник како што направија за продолжените стипендисти. нема никакви информации за нас