Мене не ми стигнаа пред Нова година, кога исплатија за прв пат. Сигурно одат по некоја листа или до кај што има стедства па би требало нахнадно да пуштат.
Здраво, дали некој од вас е аплицирал за стипендија во приватната школа Нова? И дали знаете што и како оди?
Dali site sto ne dobivte stipendija statusot na e uslugi vi e promenet vo odbieno? Ili ima i nekoj sto nema dobieno stipendija a statusot se uste mu stoi provereno?
Aj nekoj sto zemal retroaktivna da rascistime za kolku vkupno meseci trebase? Denes imame priliv 11000 ednas 13750 i 8250. Uste 8250 ni falat neli?
Како беше за студентската стипендија од МОН, за месеците септември до јуни се исплаќа? Вкупно 9 месеци? Имам заборавено а и не можам да проверам.
Ви стигна ли стипендија за јуни? До сега ми се нема случено да не стигне на денот кога ги пуштаат на повеќето,па се зачудив затоа што сеуште немам прилив.
Zdravo me interesira gledam konkursi za stipendii za studenti? Neli e rano mislam, do sepetemvri li vazi, bidejki uste imam ispiti...I planiram do septemvri da polozam , a treba 80% polozeno
Здраво,сакав да прашам дали летово доколку сум вработена би имало проблем за стипендијата(за просек)?
Отприлика колкав просек треба да имате за да бидете примени на 3 група стипендија, знам дека е над 7 ама заради конкуренција сигурно треба многу повисок просек
Dobar den.Dali dokolku se polozeni 80% od predmetite i se ispolnuva toj uslov, no ima prezapisano 1-2godini sleduva socijalna stipendija poradi nevrabotenost na dvata roditeli? Odnosno dali poradi paganje na godina se gubi pravoto za socijalna stipendija.Vi blagodaram
Здраво дечки, стипендија од Втора група може да се добие доколку сме во работен однос? Во конкурсот за лани не гледам дека треба да се приложи доказ за месечни примања. Има некој во ваква ситуација, да ми објасните како оди?