Доколку во месец октомври имам на сметката над минималната плата дали ќе ме одбијат од продолжување на стипендија? Дел од парите се од сметката на родетел префрлени за да запишам семестар, дел со од бонуси што сум учествувала во настани поврзани со факултетот. Околку 24.000 денари се собираат.
Колку што видов оваа година на конкурсот го имаат прикачено овој еднојазичниот така шо веројатно треба тој...
Здраво, сакам да прашам во врска со стипендиите за втор циклус.. Кај документите, ова Своерачно потпишана изјава дека кандидатот не е корисник на стипендија за академски студии од втор циклус од други даватели (заверена на нотар) Дали треба сами да ја пишуваме изјавата или треба да ја пополниме оваа од сликата, истата што ја пополнувавме за прв циклус..? И исто за сертификатите за јазик, дали има некој критериум.. од каде е издаден и сл..?
zdravo dali nekoj ima problem pri prodolzuvanje na stipendijata, da mu pisuva neaktiven korisnik na studentska stipendija iako gi ispolnuva uslovite i lani nepreceno ja prodolzil?
Кога отприлика ги објавуваат конкурсите за пријавување на стипендии за успех прв пат и за социјални стипендии?
Здраво! Ако може некој да ме упати. Сакам да аплицирам за стипендија, видов дека рокот е до 31.10. Ме интересира дали ќе можам да аплицирам за истата, бидејќи јас лани земав стипендија, но од мојата општина на живеење, а сега сакам да се префрлам и аплицирам за онаа стипендија што оди преку факултетот. Инаку, студент сум на Штипскиот универзитет.
Дали некој знае дали постојат стипендии за на приватен универзитет? Поконкретна да бидам на Славјански.
Здраво дали за да го пресметам просекот ги земам сите предмети што ги имам слушано ? Оваа година фатив регуларно услов за втора, меѓутоа и минатата година слушав предмети од втора за кои не ми требаше услов. Ова за на медицински факултет
Здраво,ве молам ако некој има вакво искуство да ми помогне , јас ја презапишав 4 та година , бидејќи не фатив услов на медицински факултет.Сега го читам конкурсот за стипендии и во условите вика да не повторувале година, се мислам дали да аплицирам воопшто.Ве молам кој има некое вакво искуство да ми пише.Ви благодарам
И мене ме интересира истото, конкретно за презапишување 1-2години на медицински факултет за социјална стипендија каде двајцата родители се невработени дали следува