Девојки,дали мислите дека 77,78% од положени испити би се сметало како 80% или не ? Положени 14 од 18
Мислам дека не. А и да имаш 80% ако повеќето имаат повисок просек од тебе, и да фаќаш услови нема да добиеш. Од искуство ти кажувам.
Како што и кажав на членката погоре, и да фаќаш услови, ако има студенти со поголем просек од тебе може да не добиеш.
Девојки хелп, 6та година сум на медицина и ја земав стипендијата за втора група. Но, оваа година не фатив 90%, туку имам положено 87% од предметите и просек 9,70. Во која група да аплицирам, бидејќи како што видов не можам ниту во трета група бидејќи максимум ставиле просек 8,50 дека треба да имаш.. За социјална исто не ги исполнувам условите..
Здраво Ви пишувам во врска со првата,социјална,група на стипендии во полињата наменети за податоци за сестра/брат доколку имаме повеќе дали да се наведе само еден затоа што не може да се напишат повеќе матични броеви? Ви благодарам
Здраво, Доколку на апликација за продолжување на стипендии стои дека е проверена, но не пишува дека е прифатена, туку останува валидна, дали тоа значи дека е прифатена или одбиена?
Zdravo decki dali mora da si osiguren za da zemas stipendija i ima li nekakva povrzanost osiguruvanjeto so stipendijata?
Aplicirav za stipendija i na kraj pisuvase deka aplikacijata e uspesna.Potoa otidov pregled na aplikacija i kaj prikaceni dokumenti stoi vaka, dali i kaj drugite e isto ne znam dali od pocetok da gi prikacam dokumentite?
Едно прашање ќе ве молам, вие тука во темата сте поискусни, ние сега почнуваме. Социјална стипендија конкретно, дали следува за бруцоши, или сите стипендии се од втора година па натаму. Бидејќи читам се бараат положени испити, ама сепак да прашам. Ви благодарам
Дали за социјална стипендија мора да се напише и брат/сестра? (се води на иста адреса, но не живееме заедно)
Koga najcesto ima rezultati za stipendiite tie sto apliciravme sega, vo dekemvri ili uste mesecov ke znaeme?
Не, крајот на декември се пуштаат листите кои се прифатени а кои се одбиени. Дури јануари средината / крајот се врши исплатата, сите средства од октомври па се до јануари. И понатаму си тече тековно месец за месец.