Дали потврдата за редовно запишан зимски семестар е истата потврда што е за редовен студент или се различни? Дали би можела да добијам стипендија ако имам 10 положени предмети од вкупно 13?
Za prodolzuvanje na stipendija vo poleto za slikanje indeks pisuva deka moze da se slika i studentska potvrda(ID), se misli na studentska legitimacija i dali moze samo taa da se slika?
Zdravo, dali nekoj znae dokolku te prijavat vo ujp za rabota ( raboten odnos) dali ima sansi da ti ja prekinat stipendijata? Momentalno vo tek e prodolzuvanje na stipendiite i ne mozam da najdam nieden clen/zakon kade sto veli deka mora da si nevraboten. A bi sakala da se vrabotam na pola rabotno vreme (20 h nedelno - sto ne bi iskocilo nitu nad minimalna neto plata - znam deka za obrok proveruvaat)?
Da jas sekako ke apliciram ama taka malku me fakja strav bidejki planirav da pocnam od 1 noemvri da rabotam a drugari/kolegi mi vikaat deka ja ukinuvaat, vo sekoj slucaj ne sum slusnala licno za nekoj deka mu ja ukinale pa vikam da prasam slucajno nekoj da ne znae. Fala ti mnogu ❤️
Здравоо. Навистина ми треба помош и се надевам дека некој ке одговори, би била многу благодарна. Аплицирав за продолжување на студентска стипендија но со УППИ образецот со кој аплицирав за дом. Воопшто не приметив со оглед на тоа што ми е прва година како аплицирам за дом. Рокот за аплицирање за стипендија е до утре до 18 часот :/ со тоа што нема простор за ажурирање на самата апликација. Мислите дека ке ми направат проблем за некомплетна документација? Во самиот УППИ образец стои ,,за аплицирање во студентски дом”.
Не верувам да направат проблем, УППИ образец е еден ист документ и не верувам да се фатат за тоа што пишува дека е да послужи за студентски дом.. Можи и нема да приметат само ќе видат дали фаќаш услов. Се надевам дека е така... па извести кога ќе добиеш резултати
Дали некој имал такво ускуство. Од МОН враќаат на поставените прашања во делот на комуникација за дадената апликација? Им ја објаснив ситуацијата таму и им го пратив документот но во апликацијата стои ,,проверено”. Тенкс
Имам едно прашање за стипендијата од 1ва група за студенти од социјалните категории. Кога се аплицира за нашата материјална состојба, дали само треба да се прикачи извештајот за последните 3 плати (август, септември, октомври) на вработените лица од семејството? Останатите документи од УЈП како добивка од игри на среќа, земјоделска дејност, издавање на простор и сл. или за невработеност на членови од семејството, дали Министерството за образование си ги обезбедува по службен пат? Бидејќи во конкурсот, во делот потребни документи, само за 3те плати е наведено, другово не е спомнато. Ви благодарам однапред.
Здраво За стипендиите од првата група дали од невработени членови на семејството треба да се извади потврда дека не се вработени или пак Мон сами ги проверуваат овие информации?
Дали од прва година на факултет следуваат стипендии? Дали Англиски јазик и книжевност на педагошки факултет Битола спаѓа во 4група за стипендии читам наставен и образовен кадат?
И јас поставив слично прашање. Налетав некаде на стар конкурс, 2022/23 мислам беше. И таму точно беше наведено дека освен потврдата за последните 3 плати, се друго како екстра добивки од УЈП, и за статусот на невработени лица, МОН си набавува по службен пат. Во овој конкурс тоа е изоставено. Ве молам некој што точно знае како е, да ни разјасни околу ова прашање.
Дали на конкурсов треба да се прикачи копија од трансакциска сметка или само да се внесат податоците од неа во апликацијата?