Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    КОга ќе излезе конкурсот ќе ги пишува и сите потребни документи,а околу вадењето некаде е побавно например јас м1 м2 образец за мајка ми се изначекав

На aanaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    A може ли да се аплицира во 1ва година за стипендија? Пошто гледам се бара просек од претходни години...

3. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Не може во прва, немаш никаков просек..

4. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    DAngel, еве го конкурсот од оваа година
    http://mon.gov.mk/dokumentimon/konkursi ... 25-201112-

ако имаш нешто проблеми, пиши па ке ти објаснам :)
    Штом излезе сега за информатичарите, очекувај за недела ке излезе и другиот или порано :)
    За весник незнам во кој, ама најубаво гледај си на страната на министерството за образование. :)

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    леле кога ќе излезе конкурсот за обичните стипендии аман веќе! :swear:

6. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    337
    да ве прашам а дали знаете дали треба извод и дали копијата од државјанството треба да биде заверена на нотар ?

7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    34.880
    Кога ке биде објавен конкурсот ке бидат и наведени потребните документи што треба да се поднесат. Извод мислам дека треба а државјанството мора да биде заверено на нотар за да биде валидно,мислам дека такви документи(изводи,свидетелства и др) мора да бидат заверени на нотар.
    Почекајте нека се објави конкурсот...

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Јас колку што се сеќавам извод не требаше, и државјанството не требаше да се заверува на нотар, само го фотокопиравме и толку.
    Сепак ќе си прочитате во конкурсот кога ќе излезе и ако не пишува, значи не треба :)

9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    На http://stipendii.mon.gov.mk/ во тековни конкурси го пишува конкурсот за стипендии за информатичари, а кога отидеш на пријави се, ти вика дека нема тековни конкурси. Треба уште да чекам од министерството да средат, а? И документите им се целите испомешани, јас си ги симнав од други конкурси. :x Не ги бива за ништо.

10. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Па електронското пријавување започнува покасно мислам. Сега почни да си ги прибираш документите зашто без нив не можеш да се пријавиш.

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Не, од денес требаше да почне електронското, а после тоа се носат документите. Ама најверојатно утре-задутре ќе почне :)

12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Ах, со нив се е можно. Сега ми текна и лани едно време неколку дена не беше возможно да се пријавиш |(

13. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Добро, планираат да го објават конкурсот за стипендии или чекаат да завршиме факултет па тогаш да го објават?? Од една страна форсираат,ајде дојдете до висок просек за стипендија, од друга Која стипендија по ѓаволите??

14. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Девојки еве објавен е конкурсот за стипендии на студенти запишани на додипломски студии од јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија за студиската 2011/2012 година.

http://mon.gov.mk/konkursimon/870-2011-11-11-09-28-20

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Девојки, јас аплицирав за стипендијата за информатичари, ама за секој случај, да си аплицирам и на тип А и Б, нели?

16. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Каде да ја најдам таа : 6. Изјава на кандидатот дека не е корисник на друга стипендија или кредит, објавена на интернет порталот http://stipendii.mon.gov.mk; ???
    мене на страницава не ми ја дава ...

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    А јас да прашам, кога на нас ќе ни ги пуштат паричките? :D
    Оваа година пр пат го продолжував договорот. Значи од ланските корисници сум.

18. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Едниот родител ми е пензионер, а другиот невработен. За точка 4 што се бара Уверение од Управа за јавни приходи треба нешто да доставам? Зошто приходи имаме само од пензијата, а тоа е во точка 5 како потврда за примање на пензија..

19. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Да, треба да доставиш 3 уверенија, по едно за родителите и едно за тебе, за да докажеш дека стварно немаш приходи по други ставки освен пензијата. Како и да е, уверенијата се вадат брзо и не се плаќа за нив. Со среќа :)
    Аплицирај си за секој случај, па ако ти одобрат повеќе после ќе си ја откажеш најмалата :)
    Најверојатно уште не се ставени зашто поднесувањето на документите ќе биде крај на јануари негде, а и уште ни електронското пријавување не е почнато.

На angie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Jewel фала ти многу на одговорот. А потврдата за износот од пензија од ПИОМ да ја земам или може од на банка да земам извештај за колку е месечната исплата на пензија?