Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Можеш од банката од каде што ја добивате пензијата, јас оттаму земав чек, нема врска исто ти е .

2. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Нема проблем Енџи, затоа сме тука :) Потврда за пензија знам дека се вади од ПИОМ, а не знам дали може од банка, ама во ПИОМ ја даваат на лице место одма и не се плаќа, така што подобро од таму.

П.С. Сега видов дека погоре сум пишала документите се предаваат на крај на јануари, грешка сум била, во декември се поднесуваат :)

3. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    да ве прашам нешто ,сега тие што ја продолжија стипендијата ,дали знаете кога од прилика ќе исплатат неколку рати? дали ќе се деси да е пред нова година или ќе чекаме пак до мај?

4. New-York

New-York Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Se izvinuvam za toa shto ne pishuvam na kirilica, sakam da ve prasham za ovoj document:
    - Уверение со бројот на предвидените и положени испити од претходните години, заверен образец “УППИ” во форма и содржина објавена на интернет порталот http://stipendii.mon.gov.mk;
    dali go pecatevte i go nosevte na fakultet ili baravte direkno od fakultetite vakov dokument, zatoa sto citajki nanazad sretnav devojki koi go ispecatile megutoa i takvi koi go barale od fakultetot?

i dali nekoj znaekolku iznesuva procesnata plata za ovoj mesec ili kvartal/ ne znam tocno kako se smeta?

5. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Здраво девојки! Сакам да ве прашам дали некој од вас ја продолжуваше стипенсијата после 30 октомври? Јас сакам оваа недела да ги носам документите па немој да не примаат веќе, а и дали некој може да ми каже каде можам да најдам УППИ образец за продолжување на стипендијата. Ви благодарам однапред :*

6. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    337
    Уппи образец мислам дека имаш на страната на МОН а да ве прашам за колку дена го списокот од електорнското пријавување оти јас планирам прво да ме има на списокот па после да почнам со собирање на документите.

7. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Сакам да ве прашам, дали мајка ми треба да земе некаква потврда од на работа за тоа колкави и се примањата или сето тоа треба да се среди во УЈП? :tmi:

8. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Образецот сама си го печатиш и го пополнуваш, а на факултет треба само да ти го заверат.
    Ако продолжуваш стипендија од тип Б, не смеат да те вратат затоа што во договорот јасно си пишува дека се продолжува секоја година до 30 ноември.
    Не можеш вака, затоа што нема список од електронските пријави, туку само еден конечен список на крај на јануари. Се поплнува електронска пријава, па се поднесуваат документи за да проверат дали се совпаѓаат податоците од пријавата и документите па дури тогаш има список на кој ќе видиш дали ти е одобрена стипендија или не.

На New-York му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    Девојки, сакам да ве прашам нешто, овие документи што треба да се пополнат од страната на мон, треба да се испечатат и рачно да се пишуваат или на п.ц. и дали треба сите да се пополнуваат...

10. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161

Не е толку важно дали се рачно пополнети, секако потписот мора да е рачен :) За уверението за запишан зимски семестар и за положени испити, ти ги даваат се пополнети од службата за студентски прашања (барем на мојот факултет). Денеска бев и прашав за овие два документа и жената од студентски прашања ми даде уплатница да уплатам 600 денари, па кога ќе уплатам, да однесам уплатницата и ќе ми ги дадат тие документи, и со пресметан просек. :) :D

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Коооооолку? Уверението дека си запишал семестар е ослободено од такса, а и на УППИ образецот што е објавен на страната на МОН пишува дека е ослободен од такса.

12. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161

За тоа да, ама ова се уплаќа до факултетот, не до министерство. Всушност, треба да им платам 600 денари, за да ги добијам тие документи.

13. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    Не е толку важно дали се рачно пополнети, секако потписот мора да е рачен :) За уверението за запишан зимски семестар и за положени испити, ти ги даваат се пополнети од службата за студентски прашања (барем на мојот факултет). Денеска бев и прашав за овие два документа и жената од студентски прашања ми даде уплатница да уплатам 600 денари, па кога ќе уплатам, да однесам уплатницата и ќе ми ги дадат тие документи, и со пресметан просек. :) :D[/quote]
    Коооооолку? Уверението дека си запишал семестар е ослободено од такса, а и на УППИ образецот што е објавен на страната на МОН пишува дека е ослободен од такса.[/quote]

За тоа да, ама ова се уплаќа до факултетот, не до министерство. Всушност, треба да им платам 600 денари, за да ги добијам тие документи.[/quote]

Девојки, јас веке го земав уверението од факултет и уплатив 600 ден, земав од ујп за мајка ми татко ми и сестра ми, моите земаа од работа потврда за 3 плати. јас уплатив 600 ден за уверението и плус по 50 ден за мнене и сестра ми за редовни студенти :(

14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Коооооолку? Уверението дека си запишал семестар е ослободено од такса, а и на УППИ образецот што е објавен на страната на МОН пишува дека е ослободен од такса.[/quote]

За тоа да, ама ова се уплаќа до факултетот, не до министерство. Всушност, треба да им платам 600 денари, за да ги добијам тие документи.[/quote]

Девојки, јас веке го земав уверението од факултет и уплатив 600 ден, земав од ујп за мајка ми татко ми и сестра ми, моите земаа од работа потврда за 3 плати. јас уплатив 600 ден за уверението и плус по 50 ден за мнене и сестра ми за редовни студенти :([/quote]
    Јас кога вадев уверение за редовен студент и УППИ од факултетот уверението ми го дадоа без пари, а за УППИ ми наплатија 100 денари + 50 ден таксена марка. А после престанаа да наплаќаат, ги пополнуваа само тие од интернет што беа.
    А 600 денари :x ама се зависи од факултетот...

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сите документи што се објавени на страната си ги пополнуваме сами, освен евидентниот лист, така?
    Додуша и на него има некои полиња кои сами треба да ги дополнуваме, ама си пишува дека таквите се обележани со ѕвездичка.
    И изјавата за лични податоци со грбот на Македонија на врвот? Да не треба неа во министерство да ми ја пополнат случајно?

И уште нешто: УППИ образецот треба на факултет да ми го заверат?

16. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    мислам дека треба сама да си го пополниш а од факултет само да ти го заверат :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

девојки кај ги наоѓате овие документи? мене ништо не ми дава, само бели листови.
    или уште не се објавени? :?:

18. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
  19. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Значи сите овие документи треба сам да ги пополниш и да ги однесиш на факс да ти ги заверат??? :tmi: :tmi:

20. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    А девојки нели од родителите треба примена плата за месец септември, од УЈП уверение за примања во 2010 за мене, мајка ми и татко ми,м а за брат ми треба со оглед на тоа што е 2 година средно? Зема тој од училиште потврда за редовен студент ама треба тоа од УЈП...?? :)