Може ли некој што уплаќал за уверението за положени истипи да ми ја прикаже или да ми ја напише уплатницата , ми треба конкретно за на Филозофски да уплатам тнх!
дали знае некоја да ми каже од каде се зема таа потврда за остварена плата на вработените членови на семејството за месец септември? колкава е минималната плата за последните три мес.? според завод за стастистика тоа што беше..
Потврдата се зема од местото каде твоите работат и во врска со се друго во врска со платата информации треба твоите да прашаат на работа
Viiiiip извади си и за брат ти уверение од УЈП ке ти треба И онака ништо не се плаќа само потполнуваш еден лист Иначе за уверение од студентски се плаќа 600 денари, за потврда за редовен студент 100 и плус 50 за таксена марка што ја плаќаш за рачно напишаната молба до факултетот. Кога ке пресметаш со се провизија од баката накај 1000-че доаѓа. Тоа е ...
Зависи за кој факултет. Ние не плаќаме за уверението за редовен студент, само за УППИ, и тоа 100 ден уверението и 50 таксена марка. Ама сепак мислам дека е доволно само да ти го пополнат и да ти го заверат тоа од интернет. Сепак се зависи од факултетот. Ај, нека не просветли некој од постарите
Јас сум од "постарите" Вака се плаќа на филолошки. А за во министерство МОРА да ги однесете сите документи што ги пишува во конкурсот, сите уверенија и потврди од факс и уверенија од УЈП за сите во семејството. Тука се мисли на ваше уверение, за мајката, за таткото и за браќа/сестри, без разлика дали се ученици, студенти... (освен ако не се женети/мажени пошо тогаш не ги пишувате ни во електронските пријави, се сметаат како посебно семејство). Поздрав
Земаш и од УЈП уверенија, на нив има буквално за секакви приходи, и мислам дека е претстваена платата на годишно ниво. Ама и покрај овие, твоите треба да земат потврда од на работа и ако добро се сеќавам, тука требаше да пишува месечна сума.
Falaaaaa A treba li iznosot sto ke mi go dadat of UJP za platata od roditelite da go delam so 12 i taka da napisam mesecna plata? Ili toa treba od potvrda od rabotnoto mesto? Zatoa sto vo UJP majka mi i tatko mi velat deka ke go napisat samo iznosot na koj se osigureni, a ne celiot iznos.. ova ne mozam da go razberam..
Тоа ќе си го напишеш од потврдата. А од УЈП 99% сум сигурна дека платата ја даваат на годишно ниво, земи си ги потврдите, ќе видиш така најдобро.
Da, da, no ako vo UJP go davaat iznosot na koj se osigurani roditelite a ne celosniot iznos na plata, a na potvrdata od nivnite rabotni mesta ima povisoki iznosi (znaci celata plata), togas znaci deka iznosite nema da se sovpagaat i jas ke sum kriva ve molam nekoj koj e zapoznaen so ova da mi odgovori
Нема да ја напишат на потврдата целосната плата туку само осигурениот износ. Не е тоа којзнае каква потврда. Затоа нека им кажат твоите што е работата, за каква цел им треба, и штом ставаат потпис и печат сигурно дека ќе го напишат само износот на кои се осигурани. Спојлер И ќе те замолам да пишуваш кирилица
Momentalno ne mozam da se snajdam so kirilica/latinica, vetuvam nareden pat deka ke se potrudm pak da pisuvam so kirilica Samo te molam uste ova kazi mi, dali si sigurna deka treba samo osigureniot iznos da go napise rabotodavecot? Da ne ispadne deka sme sakale da sokrieme nekoj iznos od parite posle Ako znae i nekoj drug ve molam kazete..
Да, да најсигурно. Зашто пред државата тоа е платата за твоите, осигурената. Еве нека ти каже и некој друг, ама сигѕрно е така, немој толку да се секираш. И кога ќе ја поделиш сумата од годишната плата на УЈП, ќе ти дојде осигурениот месечен износ, толку плата се води дека земаат.
Ama mora da bide sekoja brojka spomenata, na primer 7965, 45? Duri i so zapirki? Mozebi e smesno ova ama moram da ve prasam..