Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. Shayek

Shayek Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Од каде ти е информацијата дека ке исплатат две рати на старите корисници? На сите стари или само на информатичарите?
    Фала.. :)

2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    http://24vesti.com.mk/index.php/ekonomija/296-ekonomija/2539-2011-11-22-16-14-49 прочитај овде

3. Shayek

Shayek Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1

Ама тоа е за кредитите, не за стипендиите, за стипендии ништо не пишува.

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Нека пуштат и од стипендиите, ние не се буниме :lol:
    Ама јас мислам дека пред Нова година нема шанси :worried:

5. Shayek

Shayek Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    И јас мислам дека нема шанси пред Нова..

6. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Девојки да ли знае некој колку предмети можам да скријам од прва и втора година заедно,1 предмет од прва и еден од втора или само еден треба од двете години :^)

7. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161

Да, за било кој тип оригинал, не е стриктно, како што прочитав на веб страната на МОН во делот ПОМОШ со поставени и одговорени прашања

8. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19

Абе неписмена една АЛАПАЧО!!! Ова се твои зборови, не ги измислив јас ;) А зошто не беа доделени? Врскаџиски? Не ми е јасно што може врска да ти напраи за да ти помогне за стипендија... :/ И да, ако си била ученик на генерација милиоооооооооон посто ке си влегла во државна квота бидејки би ги имала сите можни поени. Да не се лажеме, не постои ученик на генерација што е во приватна квота, па ако треба и тројца само да примаат во државна.(кој знае и во кое средно си ,,учела" штом ти е ваков речникот) Или врските не ти успеаа да влезеш? :call: хахаха патетично :rofl: Да ти кажам БАШ МИ Е МИЛО ШТО СИ ВО ПРИВАТНА и како што кажа DaAngel ТИ НЕ ЗАСЛУЖУВАШ ДА ЗЕМЕШ СТИПЕНДИЈА! Уште нешто, МНОГУ луѓе не земаат ни 8000 денари месечно, а ти кај си прикажала 2 пати повеќе (т.е. ,,тоа е најмалку што можело" ) , што значи дека има УШТЕ МНОГУ ПОВЕЌЕ примања, а ти ЛАЖЕШ!!! Кој е сеа тука алапача, кој е расипан и од кога се распаѓа државата??? Јас не сум најсигурно :) Твоите зборови сами за себе си кажуваат.
    Не сакав да бидам вулгарна и да се спуштам на твоето ниво испод нула, ти длабоко загази и во минус дури отиде... ама морав пошо ужасно ме иритираат расипани и лакоми дечишта ко тебе! Повеќе нема да ти реплицирам пошо не вредиш :hai:

Јас чесно си ја земав мојата стипендија, сама конкурирав без ничија помош и без никакви врски и МНОГУ СУМ ГОРДА НА ТОА! Сега си ја продолжив и едвај чекам да ги префрлат паричките. Среќно на сите што ке конкурираат без врски и со свој труд :*

9. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Јас сум за тоа дека на студентите од приватните факултети не треба да им се доделува стипендија.
    чим се запишале на приватен факултет значи имале средства да си го дозволат тоа.
    треба да им се остави простор на тие од државните зашто има случаи луѓе да одвојуваат од уста за да му пружат факултет на детето и работат ноќни смени како чистачки и сл.
    а овие од приватните идат на екскурзии од 300 евра и уште стипендија сакаат??? крајно безобразно и себично според мене.

На Doozy, martinuska и milaaaaa им се допаѓа ова.
  10. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19
    Потполно се согласувам! Кога некој може да си дозволи да плаќа 3000 евра годишно само за партиципација тогаш не треба да го финансира државата воопшто. А па како капак на се, се доделува и стипендија тип В за приватните факултети??? Ужасно, страшно и неправедно...

11. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Јас колку што слушнав на вести го даваа министерот, новинарката го праша, што со неисплатените кредити, а овој рече ке ги исплатиме стипендиите до крајот на следнава недела. Е ај оди па разбери ги! Битно си направија муабет. А има ли некоја феминка што земала кредит по стариот систем да ни појасни малку? Уфф :?:

12. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562

Јас зимам студентски кредит,меѓутоа сум стар корисник и сеуште немаат префлено пари а како што кажа и ти рекол до крајот на следната недела, што значи до крајот на оваа, па ќе чекаме ќе видиме колку е тоа вистина :)

13. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Ве мола за ПОМОШ!!!Мајка ми не е вработена а и не е пријавена во трудот ,што документ треба за овој случај да дадам за стипендијата има ли некој друг сличен ваков случај,навистина многу се трудев за да земам стипендија и мајка ми ми вика не се пријавувам јас во трудот,да не знае некој што треба како треба.... ;( ;( ;(

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  14. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

И мене ова ме интересира? :^) :^)

15. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    02-3231-495 Јавете се на бројов, овој е за помош при пополнување, ама јавете се и прашајте, мн се фини стварно, се ќе ви објаснат. :)

16. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Пуштив мејл на нивната адреса сега чекам да ми вратат

17. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Нема везе, квотите за стипендии се така направени што некој од приватен не може да му ја ‘земе‘ стипендијата на некој од државен. И зошто бе така, имаат пари, државата зошо да ги финансира?! Па стипендијата е еден вид мотивација, стимуланс за студентот, не бидете груби.

18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

ги стимулираат нив со парички од дома ;)

На Hipica и maca99 им се допаѓа ова.
  19. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Девојки онаму кадешто има во електронската пријава приход од вршење стопанска и професионална дејност се мисли на платата во текот на целата година, она горе во уверението што е приход по основ член 14? И дали треба да се соберат сумите од уверенијата на сите членови на семејство па да се внесат онаму каде што се бараат приходи?
    И уште нешто примања на останати членови на семејството треба да напишам доколку брат или сестра зема плата, и тоа на месечно ниво?

20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Женчиња да ве прашам.....
    во евидентниот лист пишува едно Индекс на увид. Тоа значи дека кога ќе им ги носиме документите треба да го однесеме и индексот на увид или треба фотокопија да приложиме??