Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Зависи колку години ти се студиите. Ако се 3, земаш 2 стипендии:
    Во втора година ја земаш таа за прва,
    Во трета година ја земаш таа за втора.

Ако не земеш при аплицирањето во втора, си конкурираш пак во трета :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242

III. МЕСТО И РОК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДОКУМЕНТИ

Студентите, кои електронски се пријавиле по конкурсот, потребно е во Министерството за образование и наука ул. Мито Хаџи-Василев Јасмин бб – Скопје, од 14.12.2011 година до 28.12.2011 година, од 9 – 16 часот, да ги донесат следните документи:

Во конкурсот пишува на оваа адреса да се носат документите, а и ланските кандидати таму ги поднесуваа.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Внесете го бројот на предвидени испити до денот на поднесување на електронската пријава, не сметајќи ги испитите од тековно запишаната студентска година.
    Број на предвидени испити:

Ова ме буни?????? Дали сега треба да го пишам вкумниот број на предвидени испити за целата студиска година, или бројот на испити предвидени за трите години од студиите без оваа 4та:????

4. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Потребен ли е висок просек за стипендија од тип В?

5. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Како што сфатив, ти си 4та година. Затоа ги пишуваш сите испити до трета со си трета година (од оваа учебна година не се сметаат бидејќи не се знае дали се положени или не, плус ти аплицираш врз основа на успехот од трета година).

Се надевам помогнав :)

___
    Прашање од мене сега: Како да земам потврда за редовен студент? Ми спомнаа дека треба да напишам молба, рачно напишано... Дали некој знае како точно треба да изгледа молбата?

И уште нешто, не го разбирам она>

Уверение со бројот на предвидените и положени испити од претходните години, заверен образец “УППИ” во форма и содржина објавена на интернет порталот http://stipendii.mon.gov.mk;

6. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Фала многу. И уште да прашам дали е исто Приход од вршење стопанска и професионална дејност и Самостојна дејност????

На нашиот универзитет за потврда плаќаме 100 денари, а за уврение пишуваме молба рачно, и плаќаме 300 денари. За УППИ го земаш од нет и го носиш кај продеканот за настава да се потпише, и го заверуваш кај секретарката ;)

На Bright му/ѝ се допаѓа ова.
  7. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Прашав ама никој не ми одговори а итно ми е: Дали за стипендија од тип В е потребен просек?

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Не е битен просекот.

На aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Треба да уплатиш две уплатници, едната за потврда за редовен студент од 100ден и една за уверение за положени испити од 600ден (ова за Филолошки факултет). За уверението, освен уплатницата ќе пополниш сама и уверение (листовите се оставени во студентски прашања) и треба рачно да напишеш молба до деканатот за да ти издадат уверение за положени испити (молбата со таксена марка). Уплатниците со молбата и уверението пополнето од твоја страна ќе ги оставиш на студентски прашања и за ден два ќе си ги земеш потврдата и уверението :)
    УППИ образецот ќе си го симнеш од страната кај што се дадени сите документи, ќе го пополниш сама и ќе се качиш кај продеканката за настава да ти го потпише само, па во архива да ти стават печат и тоа е се'. Со среќа :)

На Bright му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Се обидувам да внесам елекронска пријава ама не ми успева ми го дава ова Object reference not set to an instance of an object дали некој знае зошто? :devil:

11. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Девојки дали мислите дека ќе ми прават проблеми за тоа што просекот и во пријавата и УППИ то ми е заокружен на една децимала, бидејќи имам точно просек од 9.5 ни децимала повеќе, но во пријавата пишуваше да го напишам со две децимали па го запишав како 9.50 и си се зачува како 9.5. Во УППИ то да го оставам како 9.5 или да допишам 9.50 ?

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па колку што знам јас 9.5 и 9.50 е исто |(

13. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    ^^ и јас знам дека е исто, не мора таков ироничен одговор да даваш, јас прашав дали би правеле проблеми за тоа, зошто се фаќаат на такви глупави ситници. Фала на одговорот иначе...

14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Епа ако ти е толку проблем една 0 допиши си ја, нема многу пенкало да потрошиш и секако ќе ти одземеше помалку време отколку да прашаш на форумот...

15. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    За сите што ќе се соочат со проблем, да пишале просек со една децимала, а не виделе дека треба со две и во УППИ-то да им е со една децимала(како јас), се јавив на бројот од Министерство за помош при пополнување на пријавата, и ми рекоа дека нема врска, не е никаков проблем...

Се јавив јас за истово пишав горе, и нема проблем, пиши си 9.5... :)

На angie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    дај кажете старите корисници дали ви стигнаа пари нешто или ни трага ни глас нема..... :(

17. Shayek

Shayek Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Nema nisto od starite prateno.. Dali ke pustat pred Nova godina?

18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    И јас се прашувам истото. Изгледа бадијала не подлажаа само... :@

19. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Им се јавив денес за да прашам точно каде да се доставуваат документите - дали во МОН или во Кузман и ми кажаа документите да се носат во студентски дом Кузман Јосифовски Питу, ул. Митрополит Теодосиј Гологанов.

20. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    ај некој шо знае да пише дали ќе испатат пред нова година или ...?? јас вчера бев во банка и ништо нема сеуште :))) ги чекам ,тријам раце :)))) хахах ај некој да каже да се надевам залудно