Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    4.568
    Мајка бaраме во студентски дом да аплицираме за стипендии |( тие документи се за во министерство не за таму нешто си грешка

2. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Не е грешка, отворете на Konkursi.mon.gov.mk ке видите и таму така пишува... Глупост жива... :/

3. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Не знам дали мајки, татковци и што ли не бараме таму - јас ви кажувам дека се јавив и дека тие ми рекоа на таа адреса да се носат. Се извинувам што не побарав детално објаснување и писмо со посвета да ми напишат |(

4. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Не сваќам и јас,зошто таму треба да се носат.... :^)

5. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Не знам ниту јас, ама зошто на конкурсот ја пишува адресата на МОН, а на стипендии адресата на Кузман се јавив за да си прашам сигурно каде да се носат. Тие ми кажаа да се носат во Кузман, а зошто таму не прашав.

6. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    4.568
    Со убаво те прашав да не си разбрала погрешно не туку ми превртуј очи!

Можно е да ти рекле спроти кузман студентски зашто во негова близина е министерството

7. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Ако погрешно сум те разбрала - извини.
    И не, не сум разбрала погрешно зошто два пати го прашав дали е во Кузман и тој ми рече да. И другарка им прати меил и истиот одговор го добила.

8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Документите ќе се носат во Кузман, не не е грешка, а тоа е заради правењето на големи гужви во Мон.

9. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Да да во тој домот треба да се носат и јас прашав,бил во близина на министерствотот.... :^)

10. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Дечкииии тие што зимате од старите кредити има префлено две рати денес, конечно :)

На milaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19

Супер! :clap: А за стипендиите на ланските корисници има некој информација кога ќе стигнат? Многу сакам пред нова година да пуштат некоја рата :D

12. Sanja991

Sanja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Девојки државјанството треба да биде ископирано само ? Дали треба да е заверено кај нотар ?

13. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161

Мене денеска колега од факултет ми кажа дека морало да биде заверено кај нотар, иако мене ми е чудно зошто не навеле ако треба да се завери. Јас во секој случај го заверив. ;)

14. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    А може некоја кога ќе отиде да поддаде документи да не просветли дали треба или не да е заверено на нотар, бидејќи јас оргиналот го немам кај мене само копија ми е...

15. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161

Јас бев во Кузман и ги предадов документите. Само пролистаа дали ги имам сите, и не ми дадоа никаква забелешка, а инаку мене државјанството ми беше заверено на нотар, за секој случај, оти колега од факултет ми кажа дека мора, иако не разбирам ако треба, зошто не навеле во конкурсот или било каде?

16. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    добро кога планираат да пуштат 2 рати за старите стипендисти.... стварно го претераа... па нас сега ни требаат пари пред нова година нема да ни требаат во март.... :@ :@

17. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Прашав од колегите лани што подаваја докуметни ми кажаа дека не го завериле државјанството,ако некој се јави да праша ве молам да ми кажете

18. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Девојки ако го давате оригинал (значи ново вадено Државјанство не повеќе старо од 6 месеци) по правило не се заверува, ако не сакаш да го дадеш Државјанството, туку копија, тогаш копијата со оригиналот ќе одите не нотар и ќе ги заверите.

19. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Девојки, јас денес ги дадов документите и државјанството не ми беше заверено на нотар и ми беше старо 2 години. Затоа нема потреба ни да вадите ново ни да го заверувате кај нотар и пари по џабе да фрлате.

20. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    386

Јас си извадив сега ново државјанство, дадов копија, не ја заверив на нотар и ништо не ми рекоа : )

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.