Може некој да постира линк од стипендииве за средношколци ? И дали воопшто се пуштени резултатите? Што е можно побрзо
Кога ќе има знаете? во исчекување сум не за мене за сестра ми она аплицира за стипендија туку јас да знам ако има стипендија ќе има парички и за мене
И јас не земав...леле ќе се убијам со просек 9.7 и да те одбијат дали знаете нешто за приговори, жалби или нешто слично? кога,што, како ? за колку време одговор добиваш? има ли некој искуство?
Како со просек 9.7 не зема ? За кој тип аплицираше ? Обавезно поднеси проговор, имаше некој поназад во темата со такво искуство, пуштил приговор и земал
Од искуство кажувам, а и од разговор со лице што знае дека без врски нема да ви го прифатат приговорот. Има деца и со 10 просек што беа одбиени, па ни приговор ни ништо не помогна.
Chestitki na site shto dobivme stipendii redno vreme beshe da gi objavat rezlutatite, se iznachekavme. Ah me izraduvaa p.s Se izvinuvam sto ne pisuvam na kirilica no imam problem so laptopot koj nabrzo ke go sredam neznam tochno za toa kako odat molbite no imam edna drugarka koja lani aplicira i imashe mnogu visok prosek no zaradi visokite domashni primanja ne i ja dodelija stipendijata. Taa se obide i so zalba no povtorno ja odbija...neznam koj bil tvojot problem
Навистина се разочарав... катастрофа... скоро сите што ги познавам не земаа стипендии..јас имав просек од 8.7 и не земав,ајде ке речес има луѓе што навистина имаат повеќе и земале, а оние со 81 просек?? ај тоа настрана, а што познавам луѓе со сите десетки, и една со една деетка-и не земааа???? срамота... многу сум разочарана од нашиов образовен систем.
И јас исто се разочарав имав просек 8.5 и не фатив стипендија...а толку многу очекував дека ќе земам....
Аплицирав и за А и за Б ми се чини и за В да дадов документи џабе ќе ми беше....кога немаш жичка некоја ќе ти го фаќаат местото ( познавам многу што од УЈП направија документи кои рефлектираат многу помали примања, а ние поштено што си извадивме џабе ни е просек и се). Според просекот ми се чини и ниту еден поен да не ми дадоа за примања требаше да земам бар за Б, само од претходните услови исполнувам 88 поени... државичката ни наша мила Македонија
Земете предвид дека не се гледа само просекот на студентот. Таму на страната ако прочитавте за типовите стипендии за сите има објаснето која за кого е наменета.Големо внимание се обрнува на паричните средства од родителите. Е сега,она другото со пријателите не можам да го коментирам.
аууу..останав без зборови... а веќе ми беа испланирани парите, планирав сите да ги потросам на мојот најмил за дипломирање, и на сестра ми чисто од кеиф... ми се плаче
Епа кога ќе ги прочиташ условите убаво се забележува дека примањата најмала улога имаат во тип А ( 10 % ), во тип Б тоа е 40 %, а во В 70% (поени)....епа ајде сега да забележиме всушност колкава функција имаат примањата и во кој тип....мислите сите во В се социјална помош? не е за потценување, ама се гледа дека и резултатите не се релевантни....а сигурно ќе има многу приговори...и очекувам... И се надевам на позитивни резултати зошто после таа мака на Медицински факултет да се избориш без врски и познаници, и да вложуваш максимално во себе за на крај место да бидеш награден да бидеш нокаутиран? Вреди ли? После младиот кадар нема да оди во странство ...хахаха
Јас аплицирав за Тип В стипендија,и не добив! Колку само луге кои ги познавам добија стипендија од оваа категорија а не им треба! 2 ца студенти сме , само со платата на мајками и пензија од 5.000 ден И јас се разочарав мнооогу! А на годишно ниво школарината ни е 600 евра
јас целосно те разбирам и се согласувам со тебе,кажав дека нема и не сакам да коментирам она со пријателите.Јас корисник сум на старата стипендија,која лани можев да ја откажам и да аплицирам за оваа од ТИП А-просек има 9.8,но знаев дека ќе останам без ништо,кога немам никој позади мене.И не е само ова со стипендииве,уште колку неправди имааа за кои ние не сме ни свесни,џабе ми е просек 9.8 работа кој ќе ми обезбеди кога таткоми не е директор. И приговорите ќе ги разгледаат исто како сега,ако му е среќа на некој ќе му одобрат ако не не.