Јас земам А стипендија и се уште нема ништо стигнато, а на другарка ми и стигна пред две недели. Им пишав мејл и рекоа дека исплатата е во тек
Дали на некој му има пристигнато решенито дека е одбиен од овогодинешните стипендии??? до кога пишува дека е рокот на поднесување на приговорите??? прочитав на еден форум дека на некој му пристигнало па да видам како е тука ситуацијата Фала многу на одговорот
да ве прашам јас пуштив само 2 копии од дог а сега прочитав дека треба 3 дали ќе ми правам проблем да препрајќам ново писмо со нови дог или да му пушам на е-маил на министерство?има некој ваво искуство фала однапред
Мене денес ми стигна решението и рокот на поднесување приговор е 15 дена од приемот на тоа решение. Само што на левиот горен агол како датум е напишан 10.02.2012, а мене денес ми стигнува. Што значи, имам време помалку од 15 дена. Ама ми стигна само за тип А дека сум одбиена, а јас аплицирав и за Б. Дали можеби откако ќе бидат испратени за А, па после ќе ги праќаат за Б?
едно прашање до тие што веќе дале приговор....дали приговорот може лично да се однесе во мон и дали се плаќа некоја уплатница ?
Девојки, кога ги праќавте договорите, писмото ви беше обично или препорачано? И испративте копија од договорот со банката каде имате отворено трансакциска, или само копија од името на банката и бројот на сметка напишани рачно?
Јас го пратив препорачано и извадив лист од банката каде што го пишува бројот, а некои директно картичката знам дека ја копираат.
Јас мислам дека тие 15 денови се сметаат од денот кога тие го пуштиле писмото...ако видиш на пликото кој датум пишува ( слушнав 14) тогаш мислам дека од тогаш се смета рокот.... мене уште ми нема стигнато...се надевам не ми забегало некаде по македонски пошти
Не се уплаќа ништо. Го праќаш само приговорот по пошта или можеш лично да го однесеш во архива. Во случај да го носиш лично ти препорачувам да однесеш два примерока за едниот да ти го вратат со печат за да имаш доказ дека ти го примиле, доколку го праќаш по пошта прати си го препорачано и немаш гајле
А може со приговорот и додатен документ, бидејќи кај мене причината зошто ме одбиле било „недостаток“ на еден документ, а јас го доставив...Дали сега би можела да го пратам повторно???? И како да пишам во приговорот? Плиз
Девојки приговорот ви е во печатена форма или рачно напишано? Што напишавте? Мислам имам положено матура, а врска немам што да напишам Она во решението се е хаотично и просто врска немам што треба да опфатам со приговорот Би ви била мнооогу благодарна ако ми помогнете...барем ориентационо Фала ви многу
dobro koga se vo plan da pustat stipendii na starive korisnici...informacii ima li nekoj? osven korisnicite nna informatickata stipendija prasuvam
На една моја другарка што има врски во министерството и рекле дека од следната недела ќе почнеле со исплаќање...е сеа колку е ова точно незнам...