Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Од каде ти е таа информација? Ништо нема ниту кај мене, се изначекавме :@

2. zlatnosrcence

zlatnosrcence Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    И кај мене нема ништо, секој ден проверувам...

3. carazoreli

carazoreli Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Јас земам А стипендија и се уште нема ништо стигнато, а на другарка ми и стигна пред две недели. Им пишав мејл и рекоа дека исплатата е во тек :)

На zlatnosrcence му/ѝ се допаѓа ова.
  4. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Дали на некој му има пристигнато решенито дека е одбиен од овогодинешните стипендии??? до кога пишува дека е рокот на поднесување на приговорите??? прочитав на еден форум дека на некој му пристигнало па да видам како е тука ситуацијата :)

Фала многу на одговорот :)

5. Ger23

Ger23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    12
    да ве прашам јас пуштив само 2 копии од дог а сега прочитав дека треба 3 дали ќе ми правам проблем да препрајќам ново писмо со нови дог или да му пушам на е-маил на министерство?има некој ваво искуство фала однапред

6. zlatnosrcence

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4

Јави се во МОН они најубаво ќе ти кажат што да направиш

На Ger23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Мене денес ми стигна решението и рокот на поднесување приговор е 15 дена од приемот на тоа решение. Само што на левиот горен агол како датум е напишан 10.02.2012, а мене денес ми стигнува. Што значи, имам време помалку од 15 дена. Ама ми стигна само за тип А дека сум одбиена, а јас аплицирав и за Б. Дали можеби откако ќе бидат испратени за А, па после ќе ги праќаат за Б?

8. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    338
    едно прашање до тие што веќе дале приговор....дали приговорот може лично да се однесе во мон и дали се плаќа некоја уплатница ? ;)

На male му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Девојки, кога ги праќавте договорите, писмото ви беше обично или препорачано?
    И испративте копија од договорот со банката каде имате отворено трансакциска, или само копија од името на банката и бројот на сметка напишани рачно?

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Јас го пратив препорачано и извадив лист од банката каде што го пишува бројот, а некои директно картичката знам дека ја копираат.

11. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Јас мислам дека тие 15 денови се сметаат од денот кога тие го пуштиле писмото...ако видиш на пликото кој датум пишува ( слушнав 14) тогаш мислам дека од тогаш се смета рокот....
    мене уште ми нема стигнато...се надевам не ми забегало некаде по македонски пошти :( :( ;(

12. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    338
    За приговорот се плаќа ли некоја уплатница ? ги замолувам тие што знаат да одговорат ?плииис :)

13. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Не се уплаќа ништо. Го праќаш само приговорот по пошта или можеш лично да го однесеш во архива. Во случај да го носиш лично ти препорачувам да однесеш два примерока за едниот да ти го вратат со печат за да имаш доказ дека ти го примиле, доколку го праќаш по пошта прати си го препорачано и немаш гајле :)

14. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    338
    планирам лично да го однесам некако посигурно ми е ти благодарам на одговорот поздрав ;)

15. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    А може со приговорот и додатен документ, бидејќи кај мене причината зошто ме одбиле било „недостаток“ на еден документ, а јас го доставив...Дали сега би можела да го пратам повторно????
    И како да пишам во приговорот? Плиз :(

16. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Девојки приговорот ви е во печатена форма или рачно напишано? Што напишавте? Мислам имам положено матура, а врска немам што да напишам :rofl: Она во решението се е хаотично и просто врска немам што треба да опфатам со приговорот :)

Би ви била мнооогу благодарна ако ми помогнете...барем ориентационо :) Фала ви многу :*

17. mjau90

mjau90 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    dobro koga se vo plan da pustat stipendii na starive korisnici...informacii ima li nekoj? osven korisnicite nna informatickata stipendija prasuvam

18. carazoreli

carazoreli Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    На старите, на некои од А стипендија веќе им имаат пуштено. Јас сум А, но немам се уште :(

19. zlatnosrcence

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    На една моја другарка што има врски во министерството и рекле дека од следната недела ќе почнеле со исплаќање...е сеа колку е ова точно незнам...

20. carazoreli

carazoreli Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Би сакала да е точно :))))))