За договорите склучени оваа година веројатно ќе има месец дена подоцна. Можеби е до распределба на пари во банка, меѓутоа ако оваа година првпат добиваш стипендија, тогаш ќе почекаш уште малку
Не не, јас ја продолжив од лани. Лелеле џабе се израдував дека ги пуштиле, кај мене сеуште нема ништо. Ај Ве молам кажете дали уште на некоја не и стигнале, не знам дали да паничам, да се јавувам во министерството
ете и јас тоа сакав да ве прашам девојки што е со ние нови корисници на стипендии од тип в ???/и кај мене на сметка нема ништо дури и помислив да не ми има залутано писмото со договорот иако беше препорачано
Е женски мора да ви кажам дека сите вие што сте нови корисници ќе си почекате уште малку повеќе... Лани првите рати ги пуштија на почеток на мај, ама до средина на јуни беа пуштени и останатите рати, што значи дека супер ќе ви дојдат за на одмори, облеки и сл.
Јас кога праќав, а еве и сестра ми оваа година од Тутунска си извади потврда ... Ливче големо колку уплатница со трансакциската сметка, име презиме , мб и печат ...
Јас ја продолжував стипендијата од лани, ама не знам дали треба да ми стигне нешто или само пари да чекам да ми пуштат, ми дадоа едно ливче со бројче кога ги предавав документите, ама ништо не ми кажаа. О.о И сега?
И сега чекај пари на сметка. Нема никакво известување, бројчето останува кај тебе, доказ дека стипендијата ти е продолжена. Поздрав
Почнале да ги враќаат договорите на домашна адреса за тие на кои им е одобрено стипендија годинава? Го добил некој?
Дали има некој нов корисник од тип Б кој знае кога ќе има исплата????? Мислите дека ќе има стипендии на почетокот на Мај?????
Прашање за веќе старите корисници на стипендии: дали еден од договорите ви го испратија на домашна адреса и кога отприлика (ако се сеќавате)? Мене почнува да ме фаќа паника дека ми залутале договорите некаде т.е. дека од Македонски Пошти ми ги загубиле...
Изгледа уште не ги пратиле од министерство, не верувам да се залутани зашто ни мене не ми стигнал, а прашав и на факултет, ни од колегите никој не добил. Иначе лани не се сеќавам точно кое време ги пуштија ама мислам дека не се чекаше толку како сега
Дали си ти ова сериозна..како прво кои се шансите да чекаш до декември наредна студентска година кога тогаш веќе ќе има распишано нов конкурс...Тоа нема теоретски шанси а камо ли да се изведе....Мислам на одбиените треба да им дојде одговор пред да почнат да исплаќаат пари на тие што оваа година земале, за на заедно да им исплатат.,,бар по моја логика