Темава е за стипендии ама не најдов соодветно место па тука ќе прашам знае ли некој кои документи требаат за ваучери за апсолвенти???
За сите стипендии ли важи продолжувањето до 30 октомври? И кои се документи треба да се носат? Јас ја продолжував и лани ама не се сеќавам што треба...
Мислам дека за другите е до 30ти ноември, ама не сум сигурна. Најди го договорот некаде на нет ако го немаш дома и прочитај си.
Едно прашање? За да ја обновиме стипендијата т.е. кои документи треба да ги однесеме и кога за веќе добиена стипендија од лани?
информатичарки денес е објавен конкурост на страната на МОН од утре може да се поднесуваат електронските пријави ... СРЕЌНО на сите http://stipendii.mon.gov.mk/dodiplomski ... 7499A71064
ај феминките кои до лани аплицираа по прв пат ако можи некоја да ми кажи дали овие изјавите шо се за вистинитост на документи и тоа дека не сум корисник на др тип стипендија или кредит треба да се заверени на нотар?
Феминки ме интересира дали некоја од вас знае кога ќе биде отворен конкурсот за студентски стипендии 2012/2013 година. Поздрав
Zdravo sakav da ve prasam dali dokolku zemam stipendija od fakultet potocno od FINKI, dali moze da apliciram za stipendijata za informaticari, zatoa sto tamu stoi deka tie sto zemaat stipendija od drugi institucii ne treba da apliciraat?
Zdravo sakav da ve prasam dali dokolku zemam stipendija od fakultet potocno od FINKI, dali moze da apliciram za stipendijata za informaticari, zatoa sto tamu stoi deka tie sto zemaat stipendija od drugi institucii ne treba da apliciraat?
И јас чекам конкурс, лани испаднал на 11ти... Е сега, моите родители се разведени, и мајка ми е премажена. Во конкурсот пишува дека се носи доказ за развод, океј, ќе им однесам. Ама да не ме класифицираат како дете на самохран родител, а во старател одненадеш да се појави и новиот маж... Не знам што да правам, да им однесам доказ дека се развела и пак се премажила? Да не носам доказ за развод, само да ги наведам како старатели? :geek: Ако може некој да ме упати што и како, искуство како моево од претходни години... се е добредојдено.
Не сум од економски, ама истата цена е на сите факултети од УГД - 500 ден. е оваа година. Го скапнаа.