Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. pinksugar

pinksugar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Dali znae nekoj koga ke iskoci konkursot za stipendii?

2. TheGirlNextDoor

TheGirlNextDoor Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    ракче СИТЕ можат да аплицираат со месечни примања помали од 15 000 :*

3. TheGirlNextDoor

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    ќе ти го дадат тоа барањето на факултет, прашај во студентски прашања. мене барем на факултет ми ја даде одговорниот професор за тоа и внимавај со себе да носиш лична карта и индекс е ти треба бројот од личната карта за во барањето и за увид ми ги побара мене тој професорот :D all the best :*

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.820
    Допаѓања:
    25.519
    Добро луѓе, во мене ли е проблемот, јас не гледам добро или гледам на погрешно место или уште нема конкурс? Зарем не е малце касно веќе?

:worried:

5. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    ^И јас сега тоа се прашував. Еве и овој месец полека поминува а од конкурсов ни абер :?:

6. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Може ли некој од прилика да ми објасни како да стасам од автобуска до МОН? И кој автобус оди од МОН до Кузман студентскиот? Општи прашања гледам дека е заклучена па затоа тука прашав :)

7. TheGirlNextDoor

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    гугл мапс многу корисна работа е :) али пошо јас сум тапа во просторна ориентација си земав другарче шо ме прошета од автобуска до МОН али не е мн далеку од автобуската за 10тина минути си таму. А за автобусите провери овде http://www.jsp.com.mk/VozenRed.aspx :)

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Од МОН до Кузман не ти треба автобус, на 2 минутки се :) Не би ти објаснувала како да стигнеш оти може да те испобунам само, некој што е подобар во објаснување нека повели.

9. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    811
    Може некој да ми одговори...

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Може ама ема шанси да ја добиеш без дебели врски.

11. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Можеш да аплицираш, а и големи се шансите да добиеш затоа што се работи за многу голем број на стипендии кои се доделуваат. Полани не само што им дадоа на сите што поднесоа, туку се отвори и втор конкурс само за таа зашто не беше исполнет целиот број. Лани исто така добија студенти со огромни примања, значи далеку од социјални случаи. Се зависи од конкуренцијата и колку ќе се пријават годинава, ама ништо не губиш ако пробаш.

12. TheGirlNextDoor

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    извинете на офтопик али коа веќе почнавме со ваучерите тука да си прашам и јас :D :D доделуваат на сите што ќе аплицираат и ги исполнуваат условите (социјален случај / примања помали од 15 000 / лица со посебни потреби) или како ? :D

13. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Девојки може ли да ми кажете што документи треба да соберам за да конкурирам за стипендија, сакам полека да ги спремам документите, се надевам дека веќе конечно ќе излези тој конкурсот.. :)
    И дали ако сакам да аплицирам за два типа треба да имам дупли документи?

14. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    ^ Ти требаат потврда за редовен студент, уверение за положени испити и индекс на увид, потврда од УЈП за остварени приходи од последната година за сите членови на семејството, доколку имаш некој невработен- потврда од Завод за вработување и кога ќе излезе конкурсот се принтаат неколку изјави (дека информациите кои ги даваш се точни, дека не земаш стипендија од друго место и уште некоја), ама тие само ќе си ги испринташ и пополниш, нема некои процедури околу нив.
    Ако аплицираш за два типа. да- ти требаат дупли документи.

15. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    ^па не треба да почекаш одкако ке се пријавиш електронски да видиш која стипендија ти е одобрена па тогаш да однесеш документи?
    Прашувам пошо јас сакам да аплицирам за двете.
    Треба и државјанство нели? може постаро од 6 месеци, ама дали може копија? заред ако требаат дупли документи две оргинални државјанства да дадам?

16. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    може копија, да. Така стои и во листата на потребни документи - копија од државјанство.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    5.469
    Извини ама јас поима немам што и како иде, и сега те читам електронски...
    Каде треба да се пријави електронски, и дали тоа пријавување е пред да излезе конкурсот?
    И второ, ако знаете да ми кажете, каква стипендија следи за општествени науки,просек 8.7?

Ви благодарам однапред.

18. wild.wild

wild.wild Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    3
    незнам дали е соодветна темава, али да прашам.. за ваучерите за компјутери, освен молба, потврда за редовен студент, копија од државјанство, потврда од ујп, нешто др треба?

19. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Ај и тука ќе прашам.

Дали важат овие ваучери за студенти на постдипломски студии? Една другарка сега е на постдипломски, праша во министерството и кажале дека се однесува за студенти на високообразовни установи. И ај сега? Дали знае некој??

20. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    2.449
    Нели конкурсот за стипендии не е излезен, тогаш што бараат во студентскиот Кузман?