Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Мене ако ми ги дадат и А и Б (што чисто сумњам, некако мислам дека на крај без стипендија ќе останам) доброволно се откажувам од А, и си ја задржувам Б. :D Атер за дома оти сакаат аплицирам за А, да се прашувам јас само за Б ќе си поднесам документи.

Иди бегај, цело време под притисок да бидеш и да преполагаш ако некој ти лупне некоја 8ца или уатевер... за 10.000 годишно разлика, не се исплати. Посебно не во нашава државичка. :)

Така да целам кон Б, ама и ,,врскава,, нешто не ми е најнадежна. :D

Јавно кажувам дека частам ако ја земам Б. :rofl:

2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас иам 10.00 ама се мислам дали за А или за Б да аплицирам, дека на приватен сум а гледам за А само 30 се доделува за оние кои се на приватен така да не верувам дека ќе успеам.. па најдобро ми е за Б :?:

3. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Ако можеш пријави се за двете. Другарка ми што доби стипендија е исто на приватен, со 9.9 просек се пријави за двете и доби Б. Ама никогаш не се знае, така да ако можеш иди на двете. Бар работа ќе им отвориш на тие злобните текти документи што собираат :)

4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    5.469
    Дали кај стипендијата за талентирани студенти имаат улога месечните приходи?
    Кај онаа за социјални случаеви е нагласено да се месечните до 30 000, а кај оваа важно ли е?

5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Да, само кај А тип имаат помала улога, кај Б поголема, а кај В се битни само месечните примања.

6. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Кај В просекот нема улога?

7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Уште ова да прашам, од ујп освен за мене и родители тоа потврдата за годишен приход за 2011 треба и за браќа сестри?

8. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Мислам дека во конкурсот не пишува, ама јас си извадив за секој случај :)

9. Paloma18

Paloma18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    13
    Девојки сакам да прашaм во врска со ова во конкурсот пишува “родителите-старатели вработени во приватни фирми да се достави потрда за плата како и заверена декларација за прием на платата“. Каква е таа декларација за прием на плата и од кај може да се извади? :?:

10. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    сигурно твоите штом имаат приватна фирма имаат книговодител така да најдобро е него да го праша татко ти/мајка ти. јас ова не сум го заприметила баш ке му кажам на татко ми да ја праша книговодителката па ке известам овде

11. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Кога ќе се знае дали им е продолжена стипендијата за Б?

12. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    За продолжување не излегуваат списоци и слично, се продолжува автоматски со поднесување на документите доколку ги исполнуваш условите, што значи ако го имаш потребниот просек сега се чека само за исплата.

На skyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Вртев во министерство ме префрлија на друг број ама никоју не се јавуваше. да ве прашам вас.

Дали треба уверение од УЈП за браќа сестри? Јас имам двајца невработени браќа од кои едниот е малолетен треба и за него потврда ли?

и мајка ми е невработена ама не е пријавена во заводот за вработување, што значи не може да земе потврда од завод што може да се поднесе наместо потврдата?

14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Ако се ученици ќе извадиш потврда за редовен ученик, ова за браќата. Исто и ако се студенти, потврда дека се редовни студенти.

А за мајка ти би требало дека да се даде потврда дека е невработена, чим не е пријавена..... :?:

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  15. foxlife

foxlife Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    0
    Јас сум втора година на факултет и сакам да аплицирам за стипендија но за догодина. Успехот од двете години се гледа или од втората само?

16. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    фала дузи на одговорот. денес на факултет ми рекоа треба од браќа и сестри јас се јавив во министерство ми рекоа не треба ништо за нив требаат докумнти само за двајцата родители и за себе самиот.

инаку за ова ако е непријавена пак давале од заводот уверение дека е непријавена

Значи ако има некој што се двоуми во врска со ова еве го одговорот

17. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Да ве прашам нешто,

Јас вадев за сестра ми потврда за редовен студен од втор циклус (ама дека морав од Штип дури да ја вадам) а сум од Гевгелија, ја извадив некаде порано (Септември) е сега прашањето ми е, дали ќе смета нешто па морам да вадам нова, пошто годинава ептен го закаснија конкурсов..

Исто така, сум вработена па и студент редовен сум на втор циклус, па дали да давам од мене потврда за плата и од ујп таму што треба? Пошто знам мн. луѓе што сестра или брат им им работата и се студенти успут, ама даваа само потврда дека се уште студенти.

И оној образецот УППИ гледам нешто сестра ми се буни, во годината пишувало летен/зимски семестар па незнае како да се снајде.. некој помош!?

Фала многу на феминката што ке ја измачам за одговор. :D :)

18. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    јас сум на втор циклус студии односно 4 година по програмата 3+2 поточно сум на последипломски првата година, може да аплицирам или ќе ми треба просек, зашто до сега не сум полагала ниту еден испит. фала
    редактирам сега видов дека конкурсот е за прв циклус студии се извинувам
    а за последипломски има стипендии??

19. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    konkursot e само за додипломски студии сега видов и јас ;)

20. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Ова е стипенија за додипломски студии.