Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    И јас се мислам, моите и двајцата се невработени, сестра ми ученик, имам просек 10.00 ама проблемот е за приватни само 30 од тип А даваат па не знам колку е паметно.
    Е сеа се мислам дали да аплицирам за двете, или само за Б ..

2. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Едните оргинал другите копија , не мора две уверениа за положени испит Итн. А иначе на самта страна можеш да го видиш бројот и да им се јавиш или пак во најчесто поставувани прашања би требало да го има ова прашање.

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Леле јас утре има да им ѕвонам, ако вадам две уверенија, два УППИ обрасци и дрн дрн, и ако пријавам испити, 2500... Што е многу, многу е.

И се уфилмани овие, за секое нешто што треба да ти потпише декан, бараат молба. 100чиња збираат како бонбончиња. Значи ептен се изнервирав денеска. :@

Ако може да се носи еден УППИ образец оригинал и еден копиран, и едно уверение оригинал и едно копија, така ќе направам. Ненормални се. :devil:

4. lea93

lea93 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    А татко ми не е запишан во завод за вработување, фирмата му е блокирана и нема никакви примања? Каков документ треба да извадам, дали знае некој? И дали треба и сестра ми да вади потврда за редеовен ученик иако не живее со мене? Ај ве молам кажете ми :tmi:

5. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Девојки тие што сакате да аплицирате за две стипендии, можете да направите копија од документите јас се јавив во министерство и прашав.
    Него ме испобунивте овде со комнтари. Земав од ујп за мене мајка ми и татко ми потврда, треба за браќа или за нив потврда дека се редовни студенти?
    Едниот е 5то одд, др е 4та година ама вонредно во влахов.
    е сеа за овој постариов нема шанси да земам потврда пошто не е редовен што треба да земам од завод за вработување потврда дека е невработен?

Аман бе многу комлицираат овие што се не процедури има и на крај прашање е дали ке ја земеш стипендијата

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    811
    Уште едно прашање, значи пак ќе напоменам моите не се социјални случаеви , а во електорнската апликација има : Плата, пензија, социјална помош или надоместок по основ на технолошки вишок од татко (спрема плата од Октомври 2012 или последна земена плата) , дали некој знае или пак е како мене ...

7. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Носиш или потврда од плата за октомври, или за пензија, или за социјална помош...треба да запазиш максимум месечни примања дома вкупно да изнесуваат до 30 000 ден. подетално околу примањата можеш во лп да ми пишеш што не ти е јасно, ке ти објаснам.

8. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    Имам полнолетна сестра, која живее во друг град и е вработена но јас немам никаква врска со нејзините примања, треба и од неа потврда за плата за месец октомври или:? гледам во поставувани прашања(прашал некој) и одговор од админ мон вика ако не ја пишуваш како член на семејство тогаш немора потврда, стварно нз што да правам??како може да не ја пишувам како член на семејство?

9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Не живее со тебе, нејзините приходи не се за твое одржавање. ;)

10. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    незнам дали во електронската пријава да внесам број на членови во семејството 4 или 3, оако внесам 4 ќе треба и за неа да вадам потврда за плата, ако внесам 3??? врска неам шо да праам....

11. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Стави 3, ако ставиш 4 ќе мораш да вадиш и за неа потврда, а не мора. Сестра ми за мене не вадеше потврда, ниту пак ме наведе како член на семејство. Сепак живеам настрана од дома, а и сама се издржувам, така што остануваат 3 што го делат дома буџетот. Нема да ти направат никаков проблем, верувај ми. И со среќа на сите.

12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Можам ли мајка ми да ја пишам кај татково име? :D

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    А да не си играш?
    И јас тека еднаш се полажав за вадење на дипломата и уверението дека сум дипломиран правник, па ми рекоа дека може да не ми ја примат така или да ми праат проблем дека различно од документи други(извод на родени, државјанство итн итн) и мака намачив за да сменам и да ми прераат.
    Те сваќам, и јас од иста причина сакав да пишам мајчино име не татково(иако е за различна работа)
    Да не ти напраат проблем, зашто само тоа чекаат мала грешка да те елиминираат и да не даат паричка плус |(

14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Абе да, ама вака го пишувам татко ми во татково име, а во приходи од татко (така ми рекоа да ги напишам приходите од новиот маж) скроз трет човек со скроз трети приходи. :?: Па така па ептен ќе ми бидат утнати документите. :envy: Ех, деликатни колку се.

Ништо, им заврши работното време на тетките од таму, утре пак ќе им ѕвонам.

15. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Да ве исвестам дека од вчера започнале да пуштаат пари за стипендиите , дали тоа важи само за Градежен или за сите други факултети не сум информирана.

И друго да прашам, резултати за ваучерите за компјутери кога ќе има да не знае некој ? :?:

16. kristinakristina

kristinakristina Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ве молам да ми појасни некој каква е таа декларација за прием од плата?

17. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    и јас го имам истиот проблем..има ли некој врска што таа се води на иста адреса како мојата ?

18. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    за приватна фирма ти е така? тогаш ке ти ја даде книговодителката она знае што и како :)

19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    25.522
    Конечно денеска се пријавив, просекот ми е 8.41 и се мислев дали да се пријавам за тип В или тип Б, затоа што земено во предвид дека сум на факултет за медицински науки, не ми треба просек од минимум 8.5, туку 8, па така решив за тип Б.. Сега гледам овде дека можам да однесам копии од документи и за тип В, без разлика на тоа што на електронскава пријава се пријавуваш само за еден тип на стипендија?

Си закажав да ги доставам документиве на 26ти, околу 11ипол, па ако има некоја феминка во тој термин, се гледаме. :lol:

20. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    аплицирај си електронски и за в, ке ти треба кодот