Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Проверив сега пак, добро е сменето е. Кога го пишав постот овде имаше само Филолошки факултет Блаже Конески, ама сега е во ред. Инаку тој број од пријавата најверојатно ќе го има откако ќе ја пополниме пријавата и ќе треба да го испечатиме, исто како со изјавите ,образецот и евидентниот лист. А ќе ми каже некој каде треба да се завери тој образец УППИ?

2. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Девојки, тие што аплициравте на интернет за стипендија, како аплициравте он-лајн, на која страна? На страницата на министерството пишува да се пријавиме на www.stipendii.mon.gov.mk,но јас не пробувам веќе неколку дена и не ми ја отвара :?: Кажете вие како се пријавивте, па да се пријавам и јас

3. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    http://stipendii.mon.gov.mk/Default.aspx

еве ти линк од овде можеш да аплицираш :)

На bilebt му/ѝ се допаѓа ова.
  4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Што треба да се напише во полето на Предвидени испити?

5. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Колку предмети си имала во претходаната година/години.
    На пример ако си имала 5 предмети во прв и 5 во втор семестар значи предвидени ти биле 10, а потоа пишуваш колку од предвидените ти се положени ви наредното поле. :)

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Ok, фала многу :)

7. majaaaaa

majaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Da ne znae nekoj slucajno dali mon davaat stipendii i na Magisterski studii?(ne mozam da go otvoram sajtot na ministerstvoto:)

8. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Нема проблем happygirl Само ти аплицирај и со среќа :)

9. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Искрено мислам дека имаше за магистерски студии стипендиите се викаа Борис Трајковски, но не ме фаќај за збор ќе провериш утре на мон на страната имаше. А и не беа за сите видови на факултети.

10. babyI

babyI Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    7
    Веќе аплицирав електронски, сега проблемот е дали да ја потпишам таа изјава дека не сум корисник на друга стипендија или не ???

11. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Веќе аплицирав електронски, сега проблемот е дали да ја потпишам таа изјава дека не сум корисник на друга стипендија или не ???[/quote]

Мислам прво да почекаш , сега за сега само аплицираш, не знаеш дали ќе добиеш. Кога ќе носиш документи ќе мора да ја потпишеш изјавата, но ако добиеш, мој совет е кога ќе потпишеш договор во министерство сама да си ја откажеш стипендијата од општината, бидејќи не смееш да примаш 2 стипендиии, а ако те откријат ќе ги изгубиш и двете.

12. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    Девојка ваму кај што пишува за имотната состојаба треба да го пишиме целиот имот што го имаат родителите?или...

13. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Сега не сум сигурна,но нели кога ќе извадиш уверение од УЈП ти пишува за сите приходи (и имотот) на родителите.Епа според тоа и ќе го пополниш електронски конкурсот.

п.с.Ви посакувам на сите што конкуриравте за стипендии,да си добиете. :)

14. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    иначе не треба само за септември да се напише.... многу убаво е напишано со задебелени букви над него дека треба на годишно ниво да се напише сумата.. т.е. за цела година сумата што ке ви ја дадат во ујп на документот а не треба месечно.... тоа месечното потврдата за таму ке ја однесите за да проверат дали е точно а иначе не треба месечно да се напиши... гледајте убаво немојте да згрешите...

15. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Мислам дека за плата, пензија, социјална помош или надоместок по основ на технолошки вишок треба да се внесе месечната сума, а за приходи по други основи и не ми е баш некако јасно дали треба на месечно или годишно ниво :/

16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Се треба да е на годишно ниво. Од УЈП ги даваат потребните документи и во нив се напишани годишните суми. Тие треба да се внесат.

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    НАПОМЕНА:
    1. Приходите за примањата по основ на имот, земјоделска, стопанска и професионална дејност како и приходи по други основи се внесуваат збирно од потврдите добиени од Управата за јавни приходи.

Не треба на годишно ниво да е и платата. Само овие работи се внесуваат збирно.

18. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Oд управата за јавни приходи во документите ја имаат внесено годишната плата, затоа помислив дека треба годишната. А потврда за плата тоа што беше треба само за месец септември нели :?: ?

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Да, само за септември 2010. Таа сума треба да се напише и на електронската пријава. Убаво си пишува во конкурсот дека треба да се внесе плата за месец септември, а доколку не е исплатена таа, тогаш последната исплатена плата на родителот.

20. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    А јас што извадив потврда за последните три плати???? На конкурсот пишува последните три плати, а потоа пишува само за месец септември 2010. И сега??? :( :sweat: :worried: