Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.595
    Допаѓања:
    23.779
    Проверив сега пак, добро е сменето е. Кога го пишав постот овде имаше само Филолошки факултет Блаже Конески, ама сега е во ред. Инаку тој број од пријавата најверојатно ќе го има откако ќе ја пополниме пријавата и ќе треба да го испечатиме, исто како со изјавите ,образецот и евидентниот лист. А ќе ми каже некој каде треба да се завери тој образец УППИ?

2. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
    Девојки, тие што аплициравте на интернет за стипендија, како аплициравте он-лајн, на која страна? На страницата на министерството пишува да се пријавиме на www.stipendii.mon.gov.mk,но јас не пробувам веќе неколку дена и не ми ја отвара :?: Кажете вие како се пријавивте, па да се пријавам и јас

3. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    http://stipendii.mon.gov.mk/Default.aspx

еве ти линк од овде можеш да аплицираш :)

На bilebt му/ѝ се допаѓа ова.
  4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.595
    Допаѓања:
    23.779
    Што треба да се напише во полето на Предвидени испити?

5. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Колку предмети си имала во претходаната година/години.
    На пример ако си имала 5 предмети во прв и 5 во втор семестар значи предвидени ти биле 10, а потоа пишуваш колку од предвидените ти се положени ви наредното поле. :)

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.595
    Допаѓања:
    23.779
    Ok, фала многу :)

7. majaaaaa

majaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Da ne znae nekoj slucajno dali mon davaat stipendii i na Magisterski studii?(ne mozam da go otvoram sajtot na ministerstvoto:)

8. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Нема проблем happygirl Само ти аплицирај и со среќа :)

9. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Искрено мислам дека имаше за магистерски студии стипендиите се викаа Борис Трајковски, но не ме фаќај за збор ќе провериш утре на мон на страната имаше. А и не беа за сите видови на факултети.

10. babyI

babyI Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    7
    Веќе аплицирав електронски, сега проблемот е дали да ја потпишам таа изјава дека не сум корисник на друга стипендија или не ???

11. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Веќе аплицирав електронски, сега проблемот е дали да ја потпишам таа изјава дека не сум корисник на друга стипендија или не ???[/quote]

Мислам прво да почекаш , сега за сега само аплицираш, не знаеш дали ќе добиеш. Кога ќе носиш документи ќе мора да ја потпишеш изјавата, но ако добиеш, мој совет е кога ќе потпишеш договор во министерство сама да си ја откажеш стипендијата од општината, бидејќи не смееш да примаш 2 стипендиии, а ако те откријат ќе ги изгубиш и двете.

12. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    348
    Девојка ваму кај што пишува за имотната состојаба треба да го пишиме целиот имот што го имаат родителите?или...

13. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Сега не сум сигурна,но нели кога ќе извадиш уверение од УЈП ти пишува за сите приходи (и имотот) на родителите.Епа според тоа и ќе го пополниш електронски конкурсот.

п.с.Ви посакувам на сите што конкуриравте за стипендии,да си добиете. :)

14. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    31
    иначе не треба само за септември да се напише.... многу убаво е напишано со задебелени букви над него дека треба на годишно ниво да се напише сумата.. т.е. за цела година сумата што ке ви ја дадат во ујп на документот а не треба месечно.... тоа месечното потврдата за таму ке ја однесите за да проверат дали е точно а иначе не треба месечно да се напиши... гледајте убаво немојте да згрешите...

15. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Мислам дека за плата, пензија, социјална помош или надоместок по основ на технолошки вишок треба да се внесе месечната сума, а за приходи по други основи и не ми е баш некако јасно дали треба на месечно или годишно ниво :/

16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Се треба да е на годишно ниво. Од УЈП ги даваат потребните документи и во нив се напишани годишните суми. Тие треба да се внесат.

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.595
    Допаѓања:
    23.779
    НАПОМЕНА:
    1. Приходите за примањата по основ на имот, земјоделска, стопанска и професионална дејност како и приходи по други основи се внесуваат збирно од потврдите добиени од Управата за јавни приходи.

Не треба на годишно ниво да е и платата. Само овие работи се внесуваат збирно.

18. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Oд управата за јавни приходи во документите ја имаат внесено годишната плата, затоа помислив дека треба годишната. А потврда за плата тоа што беше треба само за месец септември нели :?: ?

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.595
    Допаѓања:
    23.779
    Да, само за септември 2010. Таа сума треба да се напише и на електронската пријава. Убаво си пишува во конкурсот дека треба да се внесе плата за месец септември, а доколку не е исплатена таа, тогаш последната исплатена плата на родителот.

20. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    А јас што извадив потврда за последните три плати???? На конкурсот пишува последните три плати, а потоа пишува само за месец септември 2010. И сега??? :( :sweat: :worried: