Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Ништо ке морам пак да се измалтретирам утре и да одам да прашам, нема ни помало ливче ни ништо незнам што е проблемот :|

Ма да и дечкото се пожали му било преку глава од отварање на трансакциски поради стипендии и јас отанав ваква :^) WTF? Може и забораил да ми даде такво малечко ливче, смотле бе :D

2. TheGirlNextDoor

TheGirlNextDoor Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    има некој информации за доделувањето на договорите на информатичарите? ќе се одржи тоа воопшто? шо како? оти никаква информација не кажаа освеј тој мејлот што го пратија во декември, а кога се јавувам тетките таму везе немаат за шо им зборам :D :D

3. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    380
    За поднесување ви бараат ли од УЈП нешто?
    Ај ако може линк каде пиша кои документи се потребни, и има ли некои додатни кои не ги пишува таму а после испаѓа дека и тие требаат?

4. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Од Тутунска Банка не даваат таква пластифицирана картичка кај што стои бројот на сметката, така да копирај го она ливче каде што е напишана сметката, без разлика какво е. Сигурно ти кажаа која ти е сметката, каде го пишува тоа? Епа тоа ливче копирај го.

Тоа напишаното 08- и датумот на кој е склучен договорот оставете ги празни, не треба вие да ги пополните.

Најново што прочитав во групата на фб - во договорите за А и Б стоела погрешна адреса, сега имало нова, и денес или утре ќе излезеле нови договори со новата адреса, така да не ги праќајте ако се’ уште ги немате пратено. Јас денес го пратив |( Секако, што функционира како што треба кај нас, секогаш има некоја грешка, збунка, промена во последен момент, веќе се навикнав...

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    25.524
    Ц,ц,ц, па нека почекаат до 19ти да ги извадат новите договори ако не.
    Бог да чува.
    Нека извести некој тука кога ќе излезат новите.

6. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Ама што се глупираат бе па сеа? Ај јас не сум пратила уште ама тие што пратиле? Кај не го истакнаа списокот на време, кај го поставија ланскиот список, сеа и ова ли?
    Погрешна адреса? Или финта им е ова да излезе дека пола од оние што се на список не пратиле договор на време.

Глупаци.

7. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    http://www.mon.gov.mk/index.php/konkurs ... pendii-a-b

Еве ги договорите со нова адреса.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    ^ Фала за ова, баш сега ги испринтав старите и убаво ми текна да влезам тука за да прочитам на време. :)

А, дали знаете кој семестар треба да стои во „запишан/а во _______ семестар“ .. ?
    Парниот или непарниот? :)
    Се двоумам кој да го напишам. :?:

9. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Треба да стои непарниот, односно семестарот во кој си била кога си ги поднела документите за стипендија, се јавив и прашав :)
    Но како што читам и оние што го пишале парниот и оние што го пишале непарниот добиле стипендии, така да не е толку важно.

На malechkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    Е јас се јавив денеска и ми рекоа дека треба парниот (4ти) ???

11. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    само малку како нова адреса? ова е истата адреса која што ја пишуваше и предходно, а постов што ти си го постирала линков, е напишан на 7ми февруари, значи ова не е нова адреса истата си е

Едит- мислите на адресата во договорот така? На едниот пишува ул. „Мито Хаџивасилев Јасмин" ББ, 1000 Скопје а на другиот ул. „Св. Кирил и Методиј" Бр.54, 1000 Скопје.

ние треба да го пратиме овој договор што е на ул. „Св. Кирил и Методиј" Бр.54, 1000 Скопје, на оваа адреса, добро разбрав нели? :^)

12. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Да, мислам на адресата во договорот и договорите на линкот што го поставив ја имаат новата адреса.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TheTribe

TheTribe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    31
    Јас ги имав испратено документите со старата адреса, и сега се јавив и ми рекоа дека нема проблем и тие ги прифакале...и сеа нз со да правам дали пак да испратам...

14. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Во врска со ова, се јавив и ми рекоа да се пише семестарот кој сме сега, значи парниот месец. :)
    И ми потенцираше таа за договорот, да се прати тој договор со адресата што ја пишав погоре.

15. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    Зна4и јас денес бев да си направам трансакциска сметка ..и на крај ми дадоа една карти4ка со пишува име презиме број на сметка мати4ен број..Тоа ли е тоа со треба да го имам.Пошто со другарката шо бевме она 4ула како таа тетката со работеше у банката рекла да дојдеш за 10 дена а ја тоа не го 4ув :^) .ПЛИСС кажете дали тоа е тоа со треба да го иам и да го пратам копирано или треба па да одам по друга карти4ка кој се разбира во овие раб нека пиш обавезноо

16. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Тоа треба да го имаш и тоа треба да го копираш и да го пратиш заедно со договорот. Во која банка отвори сметка?

17. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Too late now. Моите се веќе испратени на новата адреса и со непарен семестар. :D
    Новата адреса ја пишува и на страната од министерство, нели?
    Ќе се водам според тоа што го пиша Оксиморон, дека прифаќале било-како.
    Читав и на други места дека требало непарниот, плус сите што зедоа стипендија од кај мене на факултет, непарниот го пишале.
    Нема гајле. :)
    Either way, на домашна адреса сите ќе бидеме известени за стипендиите, колку што сфатив од извештајот. :)

18. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    И јас лани го пишав непарниот семестар и немаше проблем, парите ми стасаа на сметка, како и една копија од договорот на домашна адреса :)

На malechkata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    У ТТК Банка :hai: :hai:

20. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Епа да, таа е картичката. И сестра ми отвори сметка овде и има таква пластифицирана картичка :)

На lollipop93 му/ѝ се допаѓа ова.