за колку месеци имаат пуштено? Таман да одам утре да си ги подигнам парите, ух не знаете колку се израдував
Кој семестар треба да се пиши у договорот,дали оној кој сме биле кога ги пополнувавме документите или сега тој шо смеее хеллппп
Дали некој знае во договорот кај шо пишува склучен на.....Треба ние да потпуниме или тие.А на на втората страна од договоро кај шо пиш корисник на стипендијата треба ние или они..Пишете кој знае
склучен на ден не треба да напишеш ништо, а кај што пишува корисник на стипендија твоето име и презиме
После колку време одкако ги пративте договорите ви стигнаа пари на сметка.Дали има некој добиено пари од тип В новите стипендии(не продолжени)
А некој воопшто има добиено пари за тип В? Без разлика дали стари или нови корисници, до сега требаше да пуштат некоја рата, ете и избори дојдоа а ништо од парите... Ако знае некој кога треба да пуштат ве молам пишете. Поздрав
Ааа... па зошто тогаш кај мене нема ништо? Јас имам сметка во Стопанска банка. Ве молам кажете ми кога ви пуштиле пари? Можно ли е да е до банката проблемот? Имам повеќе колеги со сметки во Стопанска и кај нив нема пари. Совет?
А ти оваа година зема прв пат? Од продолжените би требало да има кај сите. И јас сум во Стопанска, има кај мене.
И новите земаа од тип Б и Тип А, Тип В не се исплатени новите, а за старите незнам.. јас ги потрошив веќе
^ Продолжена ми е. Морам утре со ливчето што ми го дадоа и правец министерство заедно со колегите. Ми требаат парите и тоа итно. Не знам што си мислат луѓево... до сега секогаш се беше во ред, трета година по ред треба да ја земам стипендијата. Се надевам дека ќе средиме. Мислев дека заради банката уште нема кај никој, ама ова веќе е сериозно. Фала ви многу, утре одам да видам што ќе ми кажат зашто на телефон ретко креваат.
Девојки а вториот дел од парите за тие 4 месеци, тип а и б, кога би требало да ги пуштат? Знам дека не се целосно исплатени ни тие првите рати за тив в, а јас за вторите прашувам ама сакам да си ги испланирам и да знам до кога ке ми траат овие првиве Не шала на страна, кога да ги чекам?
Има време за вторите рати, рано е Лани во јули ги пуштија. Најверојатно и сега ќе биде така, средината на летото.
Продолжените стипендисти земаа 5 рати,а новите ќе почекаат зашо рокот за праќање на договорите е до 1ви април