Студии во Англија

Discussion in 'Образование' started by guitar, Jun 21, 2012.

1. guitar

guitar Нов член

Имам во план да студирам во Англија па би сакала да се исконсултирам со вас. Кои униврзитети се најдобри и најценети? Што мислите за сместувањето, подобро е во студентски ом во самиот универзитет (најчесто го имаат) или приватно во некој стан?
    Како оди со плаќањето, колку е прилично цената, ќе можам ли да конкурирам за стипендија, ќе ми треба ли некакви препораки од овдешното училиште?
    Ги признаваат ли воопшто тие нашите училишта, инаку 3 години по ред сум одлична 5.00 и 3 години сум ученик на генерација особено истакната ученичка по психологија и филозофија.
    Колкава сума на пари би требала да издвојам за студии годишно, вкупно сите потреби? Ќе ми дава вујко ми финанскиска помош, моите се во криза моментално како и повеќето луѓе, имаме средства но не до толку сепак...
    Имте ли вие таму познаници или можеби сами учите таму, кои се вашите мислења?

2. Gordi

Gordi Истакнат член

интернационалните студенти плакаат од 10 000 фунти па нагоре . зависи што сакаш да студираш. и уписите на некои смерови се до јануари . отвори ucas страната од таму се аплицира за интенатционални студенти.