И јас имам потекло и мислам како бугарин зад граница да аплицирам зошто слушнав нели поефтино се плаќа и се ама незнам дали пасош да извадам и да аплицирам како бугака
Пасошот не излегува така брзо...има процедура. Ти кога треба да се запишуваш? За него се чека најмалку 1 година, освен ако имаш некој за побрзо да ти заврши работа...
Епа јас сум трета година сега незнам дали ќе стаса до в година ама не ни поднесувам слушнав полошо било зошто тогаш конкуренција ти се други бугари и помали се шансите да те примат.
Аха, епа ок имаш време ко така. Можеби е навистина така бидејќи кога ќе аплицираш со пасош имаш веќе бг граѓанство и си скоро еднаков на нив-што значи поголема конкуренција, а кај нив само најдобрите ги примаат на медицина колку што знам. Можеш , ако веќе сакаш пасош, да поддадеш од кога ќе се запишиш (за студенти е полесно при аплицирање за пасош).
Минатата година документите се поднесуваа во амбасадата околу 20-25 јуни. Се полагаше на 4 Јули. Треба да следиш на мон.бг ќе има во Мај-Јуни информации за поднесување на документите.
Здраво дечки... Знае ли некој кои се условите за запишување на мастер студии во Бугарија? Дали ги гледаат оценките и дали се полагаат приемни ?
Планираш Бугарија? И ако да, студентски дом или ќе изнајмуваш место? Да се најдеме ако притреба Инаку имаш информации, што-како? Кога треба да се носат документи?
Да планирам Бугарија, незнам уште за место ама сигурно ке биде студентски дом. Дојди во инбокс ке се запознаеме подобро
razbrav deka na 14 i 15 maj vo sk ke imalo nekoe predavajne za ispitite so ke ni bidat dali ste zapoznaeni i dali nabavivte ucebnici?
Здраво, би сакала да прашам каква е процедурата за да се запишеш на некој од факултетите во Бугарија, кои документи се потребни, дали се полагаат приемни испити итн.. Ако има некој подетално да ме информира
Здрво сакам да прашам дали знаете кога се вторите уписи во Бугарија или да ми пратите линк каде можам да видам..
За запишување во Бугарија документите се поднесуваат крајот на Јуни некаде, Јули има приемен испит. А сега веќе се излезени и резултатите од тој испит како и листата од оние кои се примени. Најверојатно оние кои се примени веќе и се запишале во соодветниот факултет или пак ќе го направат што поскоро.