Денес имаше отворен ден за сите факултети на српски јазик, на 10ти ќе има на Словенски, а на 15ти на Англиски јазик.Уписите, во некои факултети, започнуваат од 15ти Февруари и тогаш ќе биде достапна апликацијата Evś, каде што ќе можеш да се пријавиш , а доколку имаш нешто грешка во пријавувањето ќе ти испратат e-mail од факултетот, а доколку имаш некои прашања може да прашаш на Отворениот ден или да им испратиш e- mail, можеш да ги претражиш нивните e-maili нанивната официјална страницата ,зависи во кој факултет сакаш да студираш.
Мислам дека не би ти правеле проблем, освен ако те бодуваат помалку. Најдобро да им пишеш email и да прашаш.
Може ли да се аплицира дечки во април пошо имав многу работа периодот со возачка, сакам убаво да разгледам да испитам, исто и за околината таму.. ?
До средина на април може. Ако не си сигурна, аплицирај за секој случај. Не губиш ништо. Документите ги испраќаш во јули.
Здраво, некој знае да ми каже сега за да аплицирам во некој универзитет кој документи се потребни, а кој треба да ги испратам во јули откако ќе завршам?
За почеток не треба никаков документ да приложиш,само ја пополнуваш нивната апликација.За во јули има на крај од аплицирање што и како треба.
Од искуство некој.Просек 5.0 средно и матура исто,кои се шансите за упис на Фери(информатички фак.)во Марибор
Јас аплицирав пред месец дена имав повратна иформација кога се пријавив дека сум успешно пријавена за основниот упис, кога ке имам повратна информација за праќање свидетелства, др документи?
Дали некој може да ми каже што точно е овој документ во електронската пријава за магистерски студии? Dokazilo o vsebini in trajanju izobraževanja ter opravljenih obveznostih
Во описот како пишува? За додипломски знам дека се мисли на свидетелствата од средно, а за магистерски не сум сигурна.