Зошто врски? Кога ќе излезат резултатите од државна матура класниот раководетел веднаш ја прави дипломата.
За престој во Копер дане имате некакви информации, неможам ништо да најдам, студентските домови немаат ништо слободно.
Земена е дипломата. Сега како да се достави, што треба да се доврши? Кој може да ми помогне нека ми пише лп.
Имам прашање. Кога ќе се запишеш на еден факс, дали кога почнуваш можеш да го смениш смерот? На истиот универзитет е смерот. Фала однапред
Имам желба да аплицирам во Словенија ама не проблем ми јазикот. Англиски знам ниво B1/B2 ама сепак не е доволно за да изучуваш факс. Брзо се учи јазикот или воопшто да не размислувам? За факултетите ФИНКИ и Правен, мора сертификати?
Здраво,има ли некој запишано на медицина во Копер.Ако има ве молам да ме контактира. И ако има некој што веќе учи таму да сподели искуство.Фала ви.
јазикот не е многу тежок, 90% од студентите што отидовме во Словенија, отидовме без знаење на јазик, се совладува за 1/2 -1 година меѓутоа во последниве години многу факултети како предуслов за запишување имаат Б1/2 степен на словенечки
me primija na fakultet vo koper, dali nekoj mozhe da mi kaze kako odi procedurata za viza, kade da se obratam, i isto za tax number( danocen broj vo slovenija)
Za viza vo upravna enota Koper vo ista ustanova ti e sega i davcena enota.( davcena steviljka) ..imas i odel za tujinci i tamu ke ti pomognat so jazik dokolkuu ne go znaes Slovenskiot...rabotat sekoj den osven cetvrtok so stranki,sreda e do 17h petok do 12h...sekoj dokument ti treba internacionalen...so sreka i si odbrala preubav grad za zivenje i studiranje Koper e magicen i leto i zima moreto si go pravi svoeto
Некој да има искуство со менување на факултетот? Се отпишав од стариот и се запишав на нов (фали уште уплатница но рокот е до 30 септември па ќе плаќам кога ќе се враќам во Словенија) сега сум во Македонија, дали ќе имам проблем со поминување на границата или визата си важи? Мојата важи до 1 октомври па викам да не има некаков проблем со оглед на тоа што го сменив факултетот?