Eve jas sum kandidatka me primija a nemam smestuvanje Fala ti premnogu, dali slucajno znaes nekoj sto bara cimerka za vo Koperbaram smestuvanje
За виза до пред 2 години бараа: -слика, -копија од пасош заверена на нотар, -договор за стан, - од суд за неосудуван - преведено на словенечки и заверено на нотар , - изјава од родителите дека можат месечно да те издржуваат со точно наведена сума на пари - преведено и заверено на нотар - здравство од мк од социјалното - потврда од факултет и обавезно печат од границата меѓу Хрватска и Словенија, доколку не ви стават ќе треба да потпишувате изјава или ако некој се заинати ќе треба да ја напуштите државата и пак да влезете, пазете на ова многу
Primen sum na prva godina na fakultetot za menagement vo Koper. Me primija vo domot Prisoja. Dokolku ima nekoj primen vo istiot dom i saka da sme cimeri neka mi pishe
Колку што се сеќавам, јас имав само електронски пополнето пријава за во Македонија, а откако добив резултати од Словенија едноставно не им ги испратив потребните документи кај нас. Лани резултатите ги добивме на 1ви септември, веројатно иста приказна ќе е и годинава.
Резултатите ќе бидат 1ви и 2ри септември. Освен ако немаш аплицирано на медицина, уживај, ќе те примат во Словенија.
Пак јас...за прием за престој во студентски ми бараат дозвола за престој во истиот и сертификат за регистрација....помош некој???