https://www.csj.com.mk/slovenechki_jazik Јас разбирам доста солидно словенечки јазик затоа што имаат позајмено доста зборови од чешкиот.
Zdravo, moze li pomos za edna sitnica. Na dokumentot za neosuduvan dali e neophodno da e napisano deka e namenet za Studenska viza , zatoa sto drugar vo brzanje napisa deka e namenet za Studiranje vo stranstvo.Dali za toa ke mu napravat problem? Koj moze da pomogne neka mi pise vo poraka i dokolku nekoj veke izvadil neka mi pise sto tocno e navedeno...Da ne se vrakja za eden dokument 10 pati
На мојот документ за казнена евиденца со која добив виза, пишува намена за студирање во Р. Словенија.
Vo red , fala ti. A dokolku mu go vratat dokumentot dali moze nekoj drug da izvadi namesto nego i da go isprati , ako veke toj e vo Slovenija?? Dali znae nekoj?
Истата грешка ја направивме и ние,преведувачот ни кажа дека е погрешно па отидовме и си извадивме нов.
Na noviot dokument za sto napisavte deka e namenet samo za Viza ili dopisavte vie nesto i zaokruzivte, ako pamtis te molam pisi mi
Zdravo, sakam da ve prasam Dali moze za opsta medicina da konkuriram na primer vo Ljubljana prv izbor, vtor Maribor i tret nekoj drug grad? Potocno da konkuriram ist faks vo poveke gradovi?
Во Љубљана повеќе нема да има уписни места за студенти од Македонија, за запишување во Марибор мора да имате положено Ц1 ниво од словенечки јазик, во други градови нема медицински факултет
Во Изола има медицински факултет, примаат иако не го познаваш јазикот, но само 4 смера има : за сестра, физиотерапија , кинезиологија и диететика.Но како странски студенти најдобро е да се запишете уште на првите уписи.
Тој факултет не е медицински, туку факултет за здравствени науки. Членката сака да учи општа медицина.
Zdravo dali ima nekoj smesteno vo Kaki in kiwi ili argo vo Izola, toa mi go ponudija tie sto se zadolzeni za smestuvanje na studentite koi ne se prifateni za da prestojuvaat vo studenskiot dom i jas kazav deka sum zainteresirana. Kazaa ovaa nedela ke mi pisat za tocnata adresa, no gi nema seuste. Nekoj da ne ima iskustvo nesto??
Zdravo ima li nekoj sto bara cimerka vo Izola/Koper ili pak nekoj ako se uste ne nasol stan neka mi pise.
Здраво, дали може некој што студирал или студира во Словенија да ми пише во лп? Ми требаат некои информации, фала однапред