Здраво се запишав на факултет во љубљана и барам цимерка и неможам никако да најдам има ли некој друг што ке оди
Seuste nesum smestuvanje no speak mi treba I cimerka zatoa Pisa vo grupata dali si zainteresirana zaedno da odime
Здраво, Дали некој е на правни студии во Словенија и знае дали истите се признати во Македонија поради тоа што е во соседството, или потребни се дополнителни комплетирања? (Бидејќи на пример скандинавските земји си ги признаваат меѓу себе правното образование, па дали истото важи и за балканските земји)
Дали некој ангажирал агенција за упис на факултет, и потоа сместување, и колку чини? Или мислите дека нема потреба, сами можеме да се снајдеме низ процесот?
Немам искуство со агенциите, но сум слушнала дека солено наплатуваат. И јас мислам дека нема потреба, процесот на аплицирање е едноставен и секогаш можеш да се распрашаш тука или да пишеш до факултетот.
Дали некој годинава планира да аплицира за да иде во Словенија, поточно Љубљана и како мислите да барате сместување?
Дали би ме примиле на информатика во Марибор ако имам две четворки на крај во трета година? Четврта 5,00 надежно
Дали тие што планирате да запишете факултет во Словенија веќе ја пополнивте пријавата? Страв ми е да не утнам нешто, може мала помош?
Здраво, дали би можел некој кој има искуство со запишување и студирање во Словенија да ми пише имам неколку прашања?