Дали некој планира да оди оваа година да студира во Словенија или дали некој студира или студирал во Словенија? Ако има такви да ми пишат лп сакам нешто да ги прашам
Да ве прашам, слушнав дека нешто Словенските универзитети биле бесплатни за нас Македонците? Дали тоа се уште важи и кои се условите што треба да ги исполнуваме за да студираме бесплатно таму? Конкретно се интересирав за медицинскиот факултет во Марибор. Ај ако може некој на кратко да ми објасни како стојат работиве таму со студирањеево?
Здраво, Ме интересира дали некој знае дали може на универзитетот во Љубљана да се преместуваш од еден на друг смер? Сакам да се префрлам на друг смер па ако има некој што ја знае постапката ве молам да ми кажете.. Однапред благодарам.
Здраво студент сум во трета година, ме интересира дали можам студирањето да го продолжам на некои од универзитетите во Словенија и дали тоа може да се изведе без програмите за размена на студенти благодарам однапред
Дечки има ли некој што студира на додипломски/постидпломски студии во Словенија? Ако може ЛП да ми напише.
Здраво Има ли некој студирано постдипломски студии во Словенија како оди постапката за Македонски студени кои услови и што се е потребно ? Имам завршено Правен факултет на Угд со 300 кредити, ме интересира целосната постапката околу запишување на постдипломски студии. Дали некој има искуство со правен факултет во Љубљана? Планирам таму да одам, кои се шансите да ме примат?
Зависи каков смер имаш завршено, за овде треба да го знаеш словенечкиот јазик пошто се е на словенечки и учат словенско право. Искрено имам слушнато од други дека да одеш правен факултет настрана е океј, ама секоја држава има различни закони и права. Со среќа!
Da ima fakulteti kade mozes da studiras cisto na angliski. Bas nie doma predlagavme detevo da uci vo Slovenija na Angliski, bas zatoa sto e bez pari skoluvanjeto ama ne prifati. Razbirlivo, si ima svoe drustvo tuka I ogromna zahvalnost I ljubov kon zemjata.
All lectures and seminar classes at the Faculty of Law in Ljubljana are held in Slovenian, so mastering the Slovenian language is extremely important, not just for successful studies, using Slovenian textbooks and understanding and communication with lecturers, but also for communicating with your academic colleagues. На економски и архитектура има англиски само, колку што знам.