Здраво сакам да ве прашам дали има некој кој што лани се запишал на факултет во Словенија или некој што ја знае целата процедура за запишување да ми каже би му била благодарна
Има ли некој од тука што студира во Словенија, во Марибор. По можност да е на економски факултет. Но и да не е, пак кажете нешто за живото таму, дали се големи трошоците, какви се интернатите, какви поволности имаат странските студенти и тако даље.
Здраво сакам да прашам дали постои смер Логопедија во Словенија, дали можеби некој се запишал или планира па да ми даде некои подетални информации..
Сакам да ве прашам со што одите во Словенија ? Јас барав но не можев да најдам директни авионски летови ?
Zdravo jas sum nov clen vo grupava i zainteresirana sum za studiranje vo slovenija za moden dizajn dali nekoj moze da mi objasni kako go pominal priemniot ispit i kako se odvivaat studiite?
Со авотбуси имаш од Руле Турс, Радика, Хисар, цената е 50 евра во еден правец , ама има многу чекање на граница. Јас искрено често патувам со превозници со кола, за истата цена само што побрзо ќе стигнеш. https://www.facebook.com/groups/mkpirej/?epa=SEARCH_BOX Повели линк од страната.
Сакам да прашам дали доколку завршам додипломски студии кај нас, може да се запишам на постдипломски во Словенија и дали ќе ми бидат признати додипломските студии за да можам да запишам постдипломски? Исто така дали дипломата ќе е призната после тоа?
Дали при упис ги гледаат и резултатите од матура? Како што видов пријавувањето е од 12 февруари до 14 април , а како ќе ја доатавиме дипломата и сведителствотл кога тие ги даваат многу подоцна? Или може и подоцна тие ?
Прво се пријавуваш без матура од 12 февруари до 14 април, а подоцна некаде август ја праќаш и матурата. Како точно оди сè не знам. И оцените ти влијаеле 40%, а матурата 60% (така велат децава што аплицираат).
Тоа не знам, побарај на конкурсот или на страниците на самите факултети. За на електро и информатика знам тие што се запишаа таму ги избраа македонски, англиски, математика, интерен и проектна информатика.
Дечки, дали некоја од вас студира можеби во Порторож или Копер? Или познава некој таков? Пишете ми ЛП слободно. Фала !
Дали има некој тука на форумов зашишан моментално на студии по медицина/биотехнички или економски факултет во Љубљана?