Јас сум моментално прва година на економски во Љубљана, Лето плус ни е како дополнителен предмет и носи 6 кредити . Нема потреба да повторуваме година, со тоа што тие 6 кредити може да ги префрлиме и да положиме ако немаме доволно за втора. Најверојатно е различно на секој универзитет
Здраво, дали некој студира во Чешка па би бил расположен да сподели искуство, конкретно ме интересира во врска со приeмните испити што ги имаат.
Здраво јас сум заинтересирана да учам мастер студии во Москва, пиши ми јас не можев да ти пишам. Ти благодарам
Дечки здраво, имам едно прашање. Е сега вака, јас студирам тука на УКИМ и веќе сум 3та година, ама еве ми излезе шанса да се преселам во Америка и наверојатно тоа ќе биде во многу блиска иднина. Прашањето ми е дали некој знае дали можам да си продолжам со студирање таму нели секако на истата насока, односно да запишам 4та? Сориии ако прашањето не е за оваа тема Фала многу
Здраво Феминки, Ме интересира дали има некој што студирал во Хрватска. Заинтересирана сум за англиската програма по медицина во Сплит бидејќи средното го поминувам на англиски јазик. Ако има некој, нека сподели искуство
Здраво,дали некој ќе сака да сподели искуство во врска со студирање во Хрватска, потребни документи, начин на аплицирање, стипендии? Ви благодарам однапред!
Здраво , дали некој од тука ќе аплицира за овогодинешните стипендии за студирање во Хрватска бидејки гледам објавени се веќе?
Zdravo mi treba pomos ,nasoka kako se dobiva stipendija za studiranje vo stranstvo se raboti za Holandija stignati se rezulatati od priemniot i veke e primen na toj fakultet e sega kako ponataka za dobivanje stipendija
Zdravo! Kako se pretvora srednoshkolskiot prosek vo GPA (ako voopshto se pretvora)? Ve molam spodelete se shto znaete vo vrska so apliciranje na germasnki univerziteti (bez razlika dali ke mi pomigne ili ne). Fala mnogu
Smestuvanje barajte odma ako nemate .stependii pojdete vo mon ke vi kazat a i holandija dava stipendija se aplicira tamo i za stipendija i za kampus
Не знам за такво нешто. Пред се треба да видиш кога се уписите во странство и да ги контактираш дали може да се префрлиш или да се запишеш од почеток.
Здраво на сите Дали некој има инфо да сподели за студирање на CITY College Sheffield во Солун?? Ви благодарам
CITYCollegeSheffield во Солун е превземен од CITY College, University of York Europe Campus ,цената е околу 6000 евра годишно Има за Мк претставник кој ги менаџира студентите од Македонија .повеке инфо ке најдете на страната нивна .Марија се вика