Па дека пиша на 30.11 аплицирале, а денес прифатено.Не дека е за брзо време, туку во споредба со ние што чекаме цел месец и абер нема ни дали е прифатена.Еве и кај другиве нема ништо па затоа чудно ми е. А они кога ќе пуштат...Еден убав сончев ден.
Нема кај никој јас сите што ги прашав викат дека само им пишува дека е валидна апликацијата, со тоа валидна се бунат, мислат дека е прифатена, а сигурно ни една апликација не е разгледана
Вие барем ја имате " моќта на некој начин голема гласачка маса сте исто како и пензионерите можете да притиснете и тоа како. Ама треба да се сложите од сите градови да се соберете масовно.
Па и ја тоа викам Сложно и нишо не нѝ можат Ама знаеш шо е фрката Сум мислела, пошо сум overthinker Господ знае на колку деца од Скопје, а поготово од помалите градови им се родителите партиски вработени, и одма ќе почнат со закани. И кои ќе искочиме? Ние шо нашите се приватњаци и шо нема со шо да ни се закануваат? Колку ќе сме? 100-200 души? Другите нема да смеат А д акажат
Ако се соберете масовно нити ќе се види кој дошол кој не. Само сложно и масовно кога ќе видат и други ќе почнат да излегуваат. Прогуглајте за студенски протести кој ги имало овде и низ светот ќе видите што се може да постигнат сложно.
Абе датумот го кажаа тогаш, мислеа декември нема брзо да дојде. Лажоманска крв поминува кај нив. Треба да ги потсетиме? Пишаното не лаже : https://telma.com.mk/2022/11/14/stu...splata-na-subvencioniraniot-studentski-obrok/ ВТОРИОТ ПАСУС! 15 ДЕКЕМВРИ!
Јас им пишав на УСС на УКИМ и ми одговорија дека процесот бил набљудуван од нивна страна и било реагирано и за многу брзо ќе имало соопштение од МОН за доцнењето.
Она кога од студентарија.мк почнаа сеир да тераат со оброков, а тие први беа шо се чукаа во гради за “постигнатиот договор” со пратениците. Ни студенти, ни студентски организации не останаа имуни на политички влијанија. Е затоа нема да не биди.
Тоа ништо не е, кога требаше навистина да се преговара за ССО, пред почетокот на семестарот, тие си избраа ново претседателство и ја летнаа по одмори. Сега once in a blue moon, ќе објават нешто неповрзано и толку. За волја на вистината и нив им се “врзани рацете”.