Остај ти...како упаднавме и се побунивме во темава, мислам дека брзо реагираа за исплата. Ако ја активираме и темата за стипендии, можда и таму ќе ургираат бар до понеделник да исплатат Femina crew
А ние што сме одбиени а редовни... Ова никаде го нема неорганизирана работа, сега кој знае кога ќе се среди тој проблем.
Некои од факултетите не доставиле списоци за редовни студенти затоа и некои од вас сте одбиени, поднесете приговор
Дечки само за арно и за убаво да си ги трошите паричките. А тие што исполнувате услови, а сте одбиени обавезно приговор да си пуштите, верувам дека ќе ви го уважат. Имаше неколку мејлови од вработените во МОН, да им пишете да Ви дадат некоја насока и совет како да постапите. Обично враќаат.Ама ако е проблемот до факултетите да не ги поднеле потребните документи ќе треба и таму да се реагира.
Јас имав забелешака дека сум одбиена дека требало да не сум во редовен работен однос нема врска со факултетот , но не сум ни била во редовен работен однос тоа значи не знаат ни они зошто одбиле.
Па значи ако не си во редовен работен однос тогаш нивна грешка е и затоа имаш право да поднесеш приговор.
Sto mislite kolkavi se sansite utre nas da ne isplatat sto imavme problem so redovnosta ( azurirano e j na fakultet i vo mon) ?
Кај нас е грешка до факултетот, демек овие од МОН не им побарале список. Пишавме сите во прашање за апликација дека сме редовни.
Од БТ на форумов има студенти кои се одбиени?Како што разбрав требало да се реагира во Ректоратот за работата која не си ја завршија факултетите,не пратија документи,ама еден сам џабе,друго е повеќе кога се.Или ќе си ја префрлаат топката и ништо,но што ќе се изгуби ако се реагира...
Ima odbieni, na pedagoski rabotata ja sredija oti se krena odgomen bunt, azurirani se podatocite ne nateraa samo da pratime prigovor i da kazime od koj fakultet sme vo prigovorot.