Лани имаше на крај на секој месес да може да аплицираат тие што до тогаш не исполнувале услови, ама од тој месец исполнуваат. Би требало пак да е така. Инаку за сите што исполнувате услови, а сте одбиени, обавезно пратете приговор и ќе ве прифатат. Намерно вака прават затоа што знаат дека многу нема да сакаат да се замараат или ќе се обескрабрат и ќе изгубат право за оброк.
Денешниот ден е само показател за очајната состојба во која се наоѓаме ние младите во Македонија.Да се чека волку долго за оброк кој требал да се регулира уште во почеток на академска година,да се доцни со стипендии кои треба да се исплаќаат на почеток на академска година,да се менуваат закони,правила жално.Кој млад човек ќе ја гледа својата иднина во овој систем на вредности?!Јас се гордеам со сите колеги што се борбени,бунтовни,резилиентни.Но ние заслужуваме многу повеќе од овие бедни суми што служат за замачкување очи.
Ланската година по нивна грешка оние заостанати како сега пари за исплата што се,ги пратија на друг-реагиравме цела година и остана на тоа дека ќе биди,но не бидна.Ќе видиме годинава со приговорите дали воопшто ќе биди,барем за од Јануари или повторно празни ветувања(за овие 6480 ден не ми се верува дека ќе биди)за жал...Чудо ќе е ако успее
Знам дека причините се бесмислени,и искрено се надевам дека приговорите ќе бидат прифатени.Само сето ова поради претходно искуство малце со резерва го примам.
Dobiv odgovor od Kenan na viber se rabotelo na slucajot hahahaha dosega nikoj ne dobil odgovor na prigovorot pa me interesira na koj slucaj rabotat
Ми стигна маил вчера од subvencioniran.obrok@mon.gov.mk и пишуваше дека сум имала некој проблем со трансакциската сметка (сум утнала по некој број и била невалидна). Им вратив на мејлот вчера со точниот број на трандакциската сметка ама уште ми немаат вратено. Дали има уште некој со ваков проблем и ако да, дали ви вратија на мејлот?
до 30ти ако те прифатат ако се смене статусот океј ама ако ништо не довиеме тугај ќе треба од поново да се аплицира и знај дека тие средства 6450 нема да се исплатат .... намерно го прават ова
На сличен начин ланска година кај дел од студенти не исплатија тие заостанатите(околу 6000 ден).Враќаа на имеил ќе биде и остана на Ќе...