Да. До март ќе ни исплаќаат на сметка, после ќе има специјализирани картички или апликација и намената на средствата ќе биде само за храна, нешто како "купувам домашно" што беше.
Здраво, сакав да прашам дали треба од поново да се пополнува пријавата и изјавата или не? Јас ги имав зачувано скенирани старите пријави (од 2022) па тие ги искористив без да сменам датум или нешто друго..
Сега аплицираш? Не гледам зошто не можеш да ги пополниш пак изјавите, изјавуваш дека годинава ги исполнуваш условите, не лани. Не мораш да ги принташ измени само на word, стави онлајн потпис и прикачи како pdf. Гледаат од сите страни да скратат, па ако приметат сигурно ќе ти направат проблем
Сигурна информација или претпоставуваш дека би требало да ни пуштат? Нека пуштат веќе пари, нели секој почеток од месецот ќе беше, еве 10 јануари дојде. Вака да се "ажурни" на дневно ниво секој ден 120 денари на картица кај сите да пуштаат, ни п од пари ќе видиме. Еднаш во месец на време не пуштаат, секој ден да пуштаат пари тешка работа.
Тоа секој ден дека сите ќе добиваме навреме средства мене ми е смешно, оти знам дека нема да биди така како што се договараат, си знајме каде живееме и знајме колку се ажурни институциите., а денес дали ќе има ќе видиме
Офф, сега пак ли ќе се натегаме кога ќе пуштат? Изгледа мора тука да напињаме и да правиме притисок за да се решат... А тоа што викате како би пуштале на дневна основа, тоа би се реализирало на куково лето знаејќи со кого си имаме работа.Така да попрво би го укинале оброкот него ли тоа.
Tie stipendiite ne gi pustaat,uste ne gi proverile aplikaciite na prodolzenite nie obrok ke cekame tesko nas.Gladni,zedni ke ostaneme ako cekame od niv.Ovaa god go doprea dnoto,ponisko od ova amin.
Си викаат еве им пуштивме сто евра што уште сакаат...За греота ама ја викам бар нека го укинат ако веќе дошла до таму работата и нема да се надеваме, вака стварно стресови прават. Тие да беа кадарни и да мислеа на својот народ немаше овде да дискутираме за вакви работи за кои треба да се подразбира дека треба да ги спроведат. И озбилно стипендии оваа година не продолжија а? Арам нека им е.