А и МОН се огласи барем за нешто https://www.facebook.com/1000649281...pRXcrhJTKDnN4dpTjGUaBcfQ2aQl/?mibextid=Nif5oz
Знае ли некој колку е минималната плата и дали имате некое инфо ако ти пушти пари некој од странство со western union (само еднаш, не секој месец) и тоа сума ја надминува минималната плата дали прават некој проблем? Прашањето ми е во врска со оваа точка во конкурсот "ако имате месечен приход по кој било основ поголем од мин. нето-плата"
18,000 Da mislam ke ti praat Poso vika da nemas primanja na smetkata povisoki od minimalnata, znaci 18,000 ili poise Ne e bitno dali e plata, alimentacija, od rabota neso
Не ризикувај, не се нормални, одма чекаат за да му прекинат на некој, нека не надминва сумата над 18 000
Мене не ми одобрија со тоа образложение, а не знам колку е минимална, јас околу 25 илјади имав ставено сама на моја сметка, и ме одбија..
Мене ме одбија за оброкот иако ги исполнувам сите услови, за жал не можев да аплицирам онлајн и физички по препорачана пошта ги испратив документите. Е сеа јас најдов работа и ќе почнам за скоро. Дали можам со приговор да си ги барам парите кои ми следуваат за досегашните месеци или нема да ми ги дадат ниту тие пари бидејќи се вработив?
Нема да направиш ништо гледаш дека се крајно безобразни и гледаат само причина да се одбие или укине нешто.
Само напињање, нема друг начин. Нека не' сонуваат навечер, нека ги гризе совест дека некој нема пари.