Се е добредојдено на овие покачени цени, дури и секој ден да пуштаат мизерна сума од 120 денари е добредојдено, иако е мизерно али подобро нешто отколку ништо
Сè си мислам дека утре ќе пуштат. Мојата банка секогаш, ама секогаш без исклучок години наназад, ми пушта во период од 11 до 12:30 во работен ден.
Ne , no jas imam nadez do 16.30h neli kazaa pustile od petok de ne veruvam epten da gi lazat i mediumite
Jas na nlb sekogas posle 16:00h dobivam prilivi taka da ima nadez uste malku ako ne utre najverojatno
Океј де, нема потреба од нервози, само си дискутираме и онака доволно сме напнати ние заради овие нивни заебанции. Јас пак никогаш после 3 саатот, а исто на Нлб.Мислам дека денес тешко да има.
И денеска не излажаа, а ништо поразлично нема да биди ни утре. Битно тие секој месец на први си добиваат плата, а тоа што има студенти што не можат сега да платат семестар никој тоа не го интересира. По мизерна држава нема ни да има, дно дно.
Nieden medium ne prenesuva za nasiot problem so docnenje na isplata na obrok,stipendii,laznoto izednacuvanje. Ne stavija vo najlosa polozba dosega.
Јас не знам зашто толку се жалите дека државата кај нас не се грижи за младите, значи да земате стипендија, во просек по 5000 денари месечно, плус оброк 2600 денари месечно, плус да кажеме по 600 денари ако си скенирате сметки на месечно ниво, и плус за викенд да подработите нешто негде, ќе имате пари како бубрег во лој да си го терате цел месец. Сега можеби малку каснат со исплатата, ама кога ке ви пуштат стипендии и оброци наеднаш, па не се луксузарете толку, штедете малку, мислам за наш стандард и повеќе од солидно се овие пари.
Дали си сериозна или си тераш мајтап?!Ако си сериозна тогаш не живееме во иста држава ти си од некоја друга.
Со тие пари се вкупно не можеш да собереш ниту кирија и сметки да платиш, нити телефон, не па за јадење да имаш и за нешто плус каков бубрег во лој.