Нема абер ова да бидне изглеа. Овие немаат пари у буџетот и не знаат што да праат сеа, им гори под нозе и одбраа вака да молчат, живи ги нема да се јават и да соопштат нешто ново освен лаги. Ама што ветуваш нешто ако знаеш дека не си кадарен да го исполниш? Задужена државава до гуша, него некако да можеме да фатиме патот под нозе и да бегаме зашо маф ни е работа тука. Кој ќе ги плаќа тие долгови, сте размислиле ли? Нема излез дефинитивно ниту светло на крајот од тунелот. Овде во оваа вукојебина не очекувајте иднина. Да се организираме за протести но знам дека џабе ќе биде и тоа како и секогаш. Но секако дека може да се проба, нема што да изгубиме со тоа.
Работата е што без вклучување на медиумите во оваа работа, оние нема да одговараат на поединечни пораки и не им е гајле за тоа, за жал… Ама кога и да биде овој проблем познат за медиумите, треба да се посочи дека е континуиран проблемот со навремен прилив на средствата, и дека бараме да бидеме информирани за секои промени, па дури од сега за ситуацијата каква ќе биде од март. А за студентско собрание на УКИМ, алал да им е, како декорации на новогодишна елка стојат. Безвредни
Барем да излезеа со една изјава, соопштение кога планираат да исплатат и со објаснување, со факти зашто волку доцнат, не е фер вака секој ден да се лажеме, ама што и кога било у државава фер...
Мене само едно не ми е јасно, зошто лажат? Ако беа луѓе и излезеа барем со една изјава да кажат дека нема да има пари и ред други работи ќе имаше поголемо разбирање. Тие најмногу се плукни што ги лажат студентите, денеска ќе има утре ќе има. Дно...
Нема дечки, дремам од вчера на сметка и овде. Ќе пишеме одма, еве ја сум на шпаркасе ќе ве известам инстантно ако се наканат да пуштат
До кога ќе не лажат?! Оние студентарија што прават драми и тераат партиски агенди веќе не ги следам тоа е се само не профил кој поддржува студенти.
До крај на месец ќе исплатат али сеуште не знаеме на крај на кој месец? Ехееее има време тек почна 2023 нека не се брзаат
Ама кои уште им верува нив? Никој.... Па ладно пишале да се престани да се ѕвони во МОН Извини, а кај да ѕвониме кога кај нив е проблемот. Се е во државава партиски затоа до овде сме дојдени... Штета.
Дечки, имам 2 денари на сметка. Еден денар за Студентарија, еден за Студентски отпор. Толку вредат како организации. За разлика од нив, јас не лажам дека имам 2 @#$ денари на сметка. Пари денес не стигаат. Нека бидат поздравени.
Срамно и жално е тоа што го прават, де во петок де во понеделник де во вторник ќе легнат пари на сметка и никако ДА ЛЕГНАТ. Жива срамота, барем фино лепо да си кажат исплата нема да има овој месец, а не вака лажна надеж да даваат. Некои студенти си ги планираат и исчекуваат токму овие 2000 денари кои реално се за две пазарења во маркет. Немам коментар, еден огромен аплауз за сите вмешани во ова вклучувајќи ја и самата студентарија која се повеќе и повеќе се уверувам дека си тера некоја своја цел а не залагање за студентите.
Имам аплицирано на 31.12 и еве веќе 1 месец стои успешно поднесена апликација. Непроменет статус Има уште некој вака со стасус како мене? Цел 1 месец, нема ни разгледано барање. Ќути ти си добро. На сметка сум во - 170 денари. Па и опомена ми стигна од Банка во меѓувреме. Кај и да е, чекајќи ги париве од министерествово ќе завршам во затвор изгледа од долгови. Ај таму барем оброк ќе има.
Еве на вести на телма кажуваат дека немало наводно пари за стипендии и оброк. Наводно де. Изгледа мислат уште ве држат руската и мевцето од Божиќ.