Па за тоа се вработени, за тоа земаат плата. Дали сериозно барниш некој, што не си ја врши доволно добро работата? Во работното време од 8 часа што го имаат, оддел за студентски ПРАШАЊА И ПРОБЛЕМИ се, ако не одговараат на мејлови, телефонски повици, за што служи тој оддел тогаш? И како минатата година можеа се' да постигнат, буквално со ништо не се доцнеше, и ако се доцнеше беше незначително краток период од неколку дена. Како што беа организирани лани, така нека се орагнизираат и понатака. Ако сте во можност појдете директно таму.
Доколку не стигаат да сработат еве имаме не вработени-нека не вработат ...Ти благодарам на сеопфатно мислење кое го сподели... Не е на педагошки Не ми е исплатливо да се закренеме на МОН од друг град,башка дали воопшто ќе не примат(да не бациме врата само)
@LejlaD Дали ги направивте сите чекори како што треба? Ако, ти треба помош при апликација и слично можеш слободно да ми пишеш барем за тоа. Стварно ми е многу жал, ама бидите упорни ако не со мејлови и повици.
Се е по ред направено,оваа година одбиен,ланска во ред освен што зезнат беше со исплата на заостанатите кои воопшто не ги доби.Фала ти за понудената помош
Што би можеле да правиме ние што сме неправедно одбиени? Може да ги тужиме? Веќе сите граници се поминати, оброк ни еден не зедовме поради грешка и на факултетот и на МОН. Многу пати не излажаа дека проблемот е среден и дека оброк ќе добиеме но тоа го велат 2 месеци. Нема резон никаков веќе.
Можиш да покрениш постапка преку народен правобранител, јас така само си ја добив правдата, меѓутоа ако и факултетот направил пропуст мораш и таму да средиш. Во секој случај нема ништо да изгубиш ако добиеш правни совети од стручни лица
Да не ги има некој пријавата за оброк и изјавата за точност на податоци (ненапишани)? Или ако може да ги симне од страната и да ги прикачи овде, бидејќи не можам да се најавам
Може си се снашла векје. Иначе тука можете да ги најдете, само симнете ги, во ворд се, не треба најава. https://mon.gov.mk/content/?id=5867
Aplicirav sega za Januar gi iskopirav izjavata i prijavata gi potpolnav se tocno so moi podatoci i ja podnesov aplikacijata validna mi e i ne dobiv obrok iako gi ispolnuvam site uslovi pisav email na mon i nema odgovor neznam ni dali mi e odbiena aplikacijata i zosto sto drugo da napravam
Почекај прво да ја проверет апликацијата и да те прифатат (ќе ти пишува прифатено во системот), потоа ќе те исплатат почнувајќи од јануари.
Od 26 Januar imav aplicirano i proveruvam sekoja den nema status nitu nisto dali treba dolgo vreme da cekam? a ova mi e prv pat sto apliciram
Обично со МОН долго се чека... Месец дена сигурно. Инаку повикот од 26 јануари мислам дека е за исплата од февруари, ако грешам нека ме исправи некој. Како и да е, кога ќе те прифатат ќе ти исплатат наеднаш за месеците што треба.
Се знае оброкот за јануари кога ќе го пуштат или на околу 8ми март планираат да го пуштат, а ваму на студентите во студентските домови ѕвонат еден месец што немаат платено...